Vastaa aiheeseen: Val d’Isere

Etusivu Foorumit Kohteet Ranska Val d’Isere Vastaa aiheeseen: Val d’Isere

#38789 Vastaus

Alpit aina toimii

Val d’Isere oli toinen käymäni hiihtokeskus Alpeilla. Viikon visiitti tuli suoritettua heti Chamonixin jälkeen. Niksulaan verrattuna Val d’Iseren maisemat eivät näyttäneet lainkaan yhtä jylhiltä. Mutta myöhemmin olen voinut todeta niiden vastaavan upeudeltaan keskivertoista alppikohdetta.

Keskustan ruokapaikat olivat hintavia ainakin tuolloin, joten budjettimatkaajalle huoneistohotelli ja omat iltakokkaukset olivat ykkösvaihtoehto. Mukava kauniissa kylässä on silti käyskennellä ja afterski-kupposilla käydä.

Hiihtoalue on laajuudessaan hurja, mutta onneksi aika hyvin hahmotettavissa. Rinteenvierusoffareille jää tilaa, sillä rinteet eivät ole vieri vieressä. Myös oikeita offimäkiä on paljon, mutta vyöryonnettomuuksien määrästä päätellen niissä kannattaa tuntea alue ja olosuhteet tai palkata opas.

Tignes on myös ihan hyvä vaihtoehto majoitukselle, jos ei välitä siitä, että alue näyttää kuin Merihaka olisi sijoitettu keskelle vuoristoa. Tignes on täysin ski in ja out -kylä, ja hinnat voivat olla vähän siedettävämmällä tasolla kuin alempana Val D’Iseressä. Kokonaisuudessaan paikka on varmasti hyvän maineensa veroinen.