Vastaa aiheeseen: Vihti Ski Center

Etusivu Foorumit Kohteet Etelä-Suomi Vihti Ski Center Vastaa aiheeseen: Vihti Ski Center

#178509 Vastaus

John Doe

Kävin ensimmäisen kerran Vihdissä kevättalvella 2015 (11.3). Rinteet olivat kapeita rännejä täynnä mössöä ja hiekka paistoi paikoitellen. Siispä pettymys oli kova. En koskaan tuomitse mitään yhden käyntikerran perusteella, joten luvassa oli uusi reissu Vihtiin 5.2.2016.

Valitettavasti pettymys oli jälleen kerran paha. Maastonsa puolesta Vihti voisi hyvinkin olla eteläisen suomen paras paikka lasketella, mutta ei.. Kaikki rinteet ovat kapeita rännejä, jotka muuttuvat mössöksi liiankin nopeasti (varsinkin Stenmark-rinne alppiseurojen treenivuorojen aikana). Siispä kunnon carving-kruisailun makuun ei pääse oikein missään. Valitettavasti rinteiden määrä ei korvaa laatua. Vihti mainostaa 14 rinnettä. Itse tulisin toimeen vaikka vain neljälläkin hyvin suunnitellulla, leveällä ja vauhdikkaalla rinteellä.

Stenmark-kilparinne olisi huikea kokemus mikäli se olisi käytössä koko eturinteen leveydeltään. Nyt se on jaettu ties kuinka moneen osaan ja alaosaan on ripoteltu 2 suurehkoa hyppyriä, joita ei näy huollettavan. En kyllä nähnyt kenenkään hyppivän niistä.

Hissit ansaitsevat myös oman kappaleensa. En ole missään päässyt kokemaan yhtä hitaita hissejä. Hitaus takaa sen, että laskettelukeskukseen saadaan ruuhka jo muutamalla asiakkaalla..

Sitten kahvila.. kertakäyttökupillinen kahvia ja edellis/toissapäivän berliininmunkki 5.50€ ja siihen pieni törppö maksullista vettä päälle. Tämä olikin ensimmäinen laskettelukeskus, jossa pääsin maksamaan vedestäkin..

Normaalisti rinnepäivänä käytän lippuni tarkasti loppuun ja poistun rinteestä virne kasvoilla, mutta Vihdistä tuli lähdettyä kesken kaiken enkä aio enää kyseiseen paikkaan palata.

Plussat ja miinukset:

+ maaston ja korkeuseron puolesta Etelä-Suomen parhaimpia laskettelukeskuksia
+ sijainti (alle tunnin ajomatka pk-seudulta)

– kalliit hissiliput
– hitaat hissit
– kapeat rinteet, jotka menevät yllättävän nopeasti piloille
– kahvilan hintataso laatuun nähden