Vastaa aiheeseen: Ylläs

Etusivu Foorumit Kohteet Pohjois-Suomi Ylläs Vastaa aiheeseen: Ylläs

#45758 Vastaus

Teha

Toviin EI ole tullut Ylläksellä käytyä – Aurinkorinteet ja Gondoli siis kokematta, mutta 1 tuuliherkkä (Karin mukaan ainakin) tuskin mäkeä on suuresti Sport Resort Ylläksen (ex. Iso-Ylläks) puolella muuttanut? No Länsirajahissi on siirtynyt pykälän lännemmäksi, mutta rinteen profiili ei siirron myötä ole juurikaan muuttunut. Pisimmät rinteet ovat käytännössä samat kuin mitä ne olivat ennen näitä investointeja.

Ylläs-Skin (ex. Tunturi-Ylläs) puoli sen sijaan on saanut muovattua lisää laskettavaa täysin uusiin maisemiin kuin missä on tullut aiemmin laskettua. Myös ennen Åresta hankittua käytettyä 4-hlön tuolia tehdyt Jokeri-Pokeri ja Kulkuri hissit ovat tuoneet täysin uutta laskettavaa, vaikkakin lähinnä ulkomaisille turisteille, jotka eivät osaa lajia vielä kunnolla ja pelkäävät avoimen tunturin kylmää säätä enemmän kuin rinteiden vaikeustasomerkintöjä.

Toki kiistaton fakta on, että numeroarvoiltaan keskus on Suomen suurin, niin korkeuserossa kuin rinnepituudessakin, mutta vain, jos lasket pelkästään gondolin kyytiä, joka näytti tätäkin kirjoitettaessa olevan kiinni (tilapäisesti – tuulta?). Omia lemppareita Sport Resort Ylläksen puolella ollut aina Sporttihissin alue, missä on tullut monta lomaa luuhattua.

Ylläs-Skin puolella suurin osa ajasta kului aina Jokerin ja Kuruhissien alueella.

Vaikka keskuksia viime aikoina on viety eteenpäin siis huimaa vauhtia ja suurella rahalla, ei se ole kuitenkaan ole poistanut sitä seikkaa, että AUTOTTOMANA olet jumissa jossain vaiheessa lomaa. Palvelut ovat molemmin puolin tunturia sen verran kaukana hisseiltä, että ilman autoa se tietää pitkää lenkkiä. Toisaalta myös majoitus on käytännössä muualla kuin hissien läheisyydessä (Sport Resort Ylläksen muutamaa poikkeusta lukuunottamatta), jolloin rinteeseen siirtyminen on varsin hikinen jotos joka aamu muulla kuin omalla autolla.

Mielenkiinnolla odotellaan uusia kehitysvaiheita, joita on kohtuu suuressa mittakaavassa suunniteltu ainakin Aurinkohissin länsipuolelle, minne suunnitellaan uutta majoituskeskittymää ja jopa Äkäslompolon kylästä nostavaa Gondolia.

Suuri, mutta ei kaunein tai monipuolisin. Parhaimmillaan keväällä pääsiäisen jälkeen.