Vastaa aiheeseen: Zermatt

Etusivu Foorumit Kohteet Sveitsi Zermatt Vastaa aiheeseen: Zermatt

#38791 Vastaus

Alpit aina toimii

Zermatt kuuluu selkeästi alppikohteiden top kolmoseeni. Maisemat Matterhornille jaksavat hämmästyttää joka päivä kun niitä Zermattin puolelta pääsee katselemaan. Cervinian puolelta tuo Toblerone-vuori ei nimittäin näytä yhtä upealta. Kylä vanhoine rakennuksineen ja kapeine autottomine kujineen on yksi Alppien tunnelmallisimmista.

Laatu ja hintataso kulkevat täällä käsikkäin, mutta ovat korkealla kuten lumivarma hiihtokin. Ylin ankkurihissi taitaa olla Alppien korkeimmalla sijaitseva, vaikka usein tuo pikkupätkä ei taidakaan olla talvikaudella auki. Maailman suurimpia rinnekorkeuseroja ja rinnepituuksia täällä kuitenkin tikataan.

Zermattin kylä on sen verran jylhärinteisten seinämien muodostamassa laaksossa, ettei aurinkoaika ole alhaalla pitkä. Kannatta amyös nousta junalla Gornergratille paitsi laskemaan, niin myös yöpymään jos suinkin mahdollisuus tarjoutuu. Tätä hienompaa maisemapaikkaa hotellillie tuskin voi löytää.

Ehdottomasti suositeltava lomailukohde. Tosin niukemmalla budjetilla liikkuvien kannattaa harkita majoittumista vuoren toisella puolella Cerviniassa ja laskemista paljolti myös Zermattissa, jos vain sää sallii ylitykseen tarvittavien hissien aukiolon.