mayrhofen93
Laskettelu, Zillertal

Talven suunnitelmia, Zillertal! Ja vähän kesän muistelua.

Julkaistu: 27.8.2017

Alkaa pikkuhiljaa illat pimenemään ja kelit kylmenemään, toivottavasti muutamia lämpöisiäkin päiviä vielä tulee. Minä kyllä tykkään syksystä kovasti, että ei haittaa vaikka pikkuhiljaa jo alkaakin kylmenemään ja pimenemään. Kesä on ollut hieno! Kesän suunnitelmat on toteutuneet aika lailla kaikki ja ainakin Pyhä – Luosto MTB tuli siihen vielä ekstrana lisää. Lofootit oli mahtava paikka, Huttujärven vuokratupa oli tosi hieno, Syöte MTB oli rankka ja hieno, samoin Pyhä – Luosto MTB. Uimassa ei montaa kertaa tullut käytyä, että vissiin vähä vilpoisempi kesä oli kuin joskus.

Talveksi suunnitelmat alkoivat hahmottumaan jo joskus viime keväänä. Johannan kanssa puhuttiin ja mietittiin, että voitaisiin jotain siistiä tehdä. Lopulta suunnitelmat rupesi selkenemään ja todettiin, että nyt on se hetki kun voidaan joko tehdä jotain vähä repäisevämpää tai jäädä miettimään ja harmittelemaan kun hyvä idea oli ja ei sitä toteutettu. Onneksi päätettiin toimia ja niinpä tammikuussa lähdetään koko perheellä Zillertalin alueelle kahdeksi kuukaudeksi laskettelemaan! Kämppä on sieltä hommattu ja vuokrasopimus kirjoitettu, lasten koulujen kanssa on asiasta sovittu ja omien työnantajien kanssa myös. Kaikki meni tosi hienosti ja joka suunnassa oltiin innoissaan meidän suunnitelmista. Koulujen rehtorit olivat heti myötämielisiä suunnitelmille (Aleksi on siis kasilla ja Heidi kuutosella) ja ei tarvii kuin itsellä enää hommata se karttakeppi… Opettajien kanssa pitää joulun lähestyessä käydä läpi suunnitelmat tuon ajan opetuksista ja ottaa kirjat mukaan ja sitten opiskellaan porukalla siellä. Saa nähdä miten se esimerkiksi tuo kasiluokan matikka rupeaa mieleen palailemaan. Toisaalta esim. saksan opiskeluun tästä on varmasti hyötyä ja toisaalta tästä saa paljon semmoista oppia mitä koulusta ei saa.

mayrhofen93

Mayrhofenissa talvella -93. Kuvaajana toimi isä.

Asetumme asumaan Zillertalin laaksoon Schwendaun kylään jonka lähin keskus on Mayrhofen. Zillertalin alueella on monia keskuksia joissa kaikissa voi laskea samalla hissilipulla. Mayrhofenissa olen käynyt 90-luvun alussa ja silloin siellä oli yhdet parhaista puuterikeleistä missä olen päässyt laskemaan, eli varmaan nytkin on myös 😉 Tässä varmaan muutamakin postaus tulee syksyn mittaan tästä aiheesta.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Tuota reissua ennen on myös toinen ulkomaan laskettelureissu, kun joulu vietetään vähän erilaisissa maisemissa kuin yleensä. Johannan serkku asuu Ruotsissa ja menee naimisiin tapaninpäivänä ja häitä vietetään Vemdalenin laskettelukeskuksessa, pari sataa kilometria Åresta etelään, noin Sundsvallin korkeudella. Menemme sinne jouluaatoksi ja olemme vajaan viikon siellä. Sitä ennen toivottavasti muutama kerta keretään Pyhällä käymään, ainakin 8.-10.12. Free’kend-avajaisissa.

Mutta sitä ennen vielä on toki monenlaista, esimerkiksi viikon päästä minä ja Aleksi lähdetään Helsinkiin katsomaan koriksen EM-kisoja. Susijengi auuuu!

Kommentoi blogikirjoitusta

 • alanko sanoo:

  Hei ja kiitoksia kommentista!
  Joo, näin mekin asiaa mietittiin. Vähän toki jännitti kun asiasta ruvettiin lapsille puhumaan, että miten he suhtautuvat. Tuon ikäisillä on kaverit yms tosi tärkeitä kuitenkin, mutta molemmat kyllä innoistuivat aivan täysillä saman tien ideasta. Sen jälkeen onkin ollut mukava ja helppo suunnitella reissua lisää.

 • Anne sanoo:

  Aivan mahtava talvisuunnitelma teillä! Hieno valinta, että lähdette koko perheellä, lapsille varmasti sellainen kokemus, josta on elämässä hyötyä.

 • Jätä omat kommenttisi: Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään.
  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *