Laskettelu, Zillertal

Zillertal suunnitelmia, treeniä ja talven odottelua

Julkaistu: 08.11.2017

Syksy on jo pitkällä, laskettelukausi avattu ja kunnon talvea odotellaan. Ajattelin tähän väliin kirjoitella hieman päivitystä meidän tulevasta reissusta ja vähän jotain muutakin.

Zillertal

Zillertalin lumitilannetta ja webbikameroita tulee käytyä katselemassa aina silloin tällöin. Ei nyt vielä kovin usein mutta aina välillä. Nyt huomion kiinnitti ennuste, että tässä muutaman päivän sisään sinne lupailtiin jopa metrin verran lunta ja kun kameroita kävin katselemassa, niin kyllähän siellä ylempänä vuorilla jo varsin talviselta näytti. Mahtavaa!

Samoin on tullut etsittyä ja katsottua monenlaista videota Zillertalin alueelta. Ja muutenkin googlaillut tietoja alueelta. Hissilippujen hintoja, etäisyyksiä muihin paikkoihin ja sen semmoista. Tarkoitus kuitenkin olisi myös jossain välissä käydä vähän katsastamassa muitakin paikkoja, laskettelukeskuksia ja varmaan myös vähän jotain kaupunkiturismia. Hissilipuista sen verran, että tuolla on parikin eri vaihtoehtoa isomman alueen hiihtoa ajatellen. Zillertalin alueen kausikortti (Zillertal Super Ski Pass), tai koko Tirolin alueen kausikortti (Tirol Snow Card). Kovinkaan suurta hintaeroa niillä ei ole, mutta pitää nyt katsoa kumpiko se kannattaa ottaa. Hyvä tuuri kävi sinällään, että tuolla lapseksi lasketaan vielä 2003 syntyneet, niinkuin meidän Aleksi. Suomessahan raja menee monesti 12 vuodessa. Aika huomattava on hintaero aikuisten ja lasten lipun välillä, joten siinä useamman satasen säästää (720.50e vs 324.50e).

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Järjestelyt reissua varten

Järjestelyt on varsin hyvällä mallilla. Niinkuin jo aiemmin kirjoittelin, niin asuntohan meillä jo on. Myös lentoliput on ostettu ja itselleni laivalippu Helsingistä Travemundeen. Suunnitelma on siis, että minä ajan isäni kanssa meidän auton Itävaltaan ja muu perhe tulee minun äidin kanssa sitten parin päivän päästä perässä. Minun vanhemmat jäävät noin viikoksi sinne myös laskettelemaan ja lähtevät sitten kotia kohden ja melkein saman tien Japaniin laskettelemaan.

Auton kanssa isoin mietinnän aihe oli renkaat. Nastarenkaillahan ei keskieuroopassa saa ajella ja meillä on perinteisesti nimenomaan nastarenkaat olleet. Ajattelin, että tuosta tulee harmillisen kallis paukku kahden kuukauden renkaiden käyttöä varten. Katselin netistä joitakin renkaita, mutta kylläpä ne kolmisensataa euroa olivat suuri osa. Sitten pistin paikalliseen Rengas-Heikkiin mailia ja kyselin, olisko heillä ideaa. No sieltäpä löytyi käytetyt, hyväkuntoiset kitkat ja hintaa 150e paikalleen laitettuna. Tai siis kesärenkaiden vanteille laitettuna. Tänään sitten menin kesärenkaat peräkontissa sinne ja vajaata puolta tuntia myöhemmin lähdin kitkarenkaat kesärenkaiden vanteilla peräkontissa ja kesärenkaat ilman vanteita takapenkillä. Tammikuussa ennen lähtöä pitää vaan vaihtaa ne enää paikalleen.

Koulutehtävät

Koulutehtäviä on selvitelty, ennen kaikkea Aleksin osalta, hän kun on jo yläkoulussa. Sekin on mennyt oikein mukavasti. Opettajat ovat antaneet tehtäviä joilla tuo kasiluokan kolmosjakso hoituu. Osan tehtävistä voi tehdä jo nyt etukäteen, ja jonkin verran tulee sitten paikan päälle opiskeltavaa. Joka tapauksessa suurin osa aineista on selkiytynyt, että kuinka ne hoidetaan. Koulu ja Aleksin luokanvalvoja on hoitanut asian hienosti. Mitä nyt poissaolohakemus piti tehdä pariin otteeseen, ensin se haluttiin kirjallisena, mutta sitten se haluttiinkin sähköisenä Wilman kautta.

Heidin vanhempainillassa juttelin Heidin opettajien kanssa reissusta ja he olivat kyllä vaan innoissaan reissusta. Heidillä (ja Aleksilla myös) menee koulu tosi hienosti ja he eivät nähneet mitään ongelmia tehtävien kanssa. Sitten vaan katsotaan muutamista aineista, että mitä opiskellaan sinä aikana ja Heidi lueskelee siellä kirjoja omaan tahtiin.

Treenaus ja urheilu

Jonkin verran on pitänyt yrittää panostaa myös treenailuun, että jaksaisi sitten laskea. Toki kesä on pyörällä ajettu yms, mutta tässä syksyllä vähän itsellä meinaa jäädä tuo pyöräily. Kerran viikossa käyn pelaamassa koripalloa plus pelit siihen päälle ja niiden lisäksi sitten pitäsi muuta kehittää. Kuntosalilla en saa aikaiseksi käydä, mutta nyt olen tsempannut ja saanut aikaiseksi tehdä kuntopiirityylistä treeniä kahvakuulalla kotona. Minulla on tuommoinen itse kehitelty ohjelma joka keskittyy keskivartaloon ja jalkoihin lähinnä. Etuheilauttelua paljon kahvakuulalla ja lankuttelua ja kyykkyjä ja askelkyykkyjä yms jne. Aleksi treenaa korista kolme kertaa viikossa kaksi tuntia kerrallaan ja kulkee pyörällä koulussa ja muut liikkumiset siihen päälle. Heidillä on kaksi kertaa viikossa yleisurheilua ja kerran viikossa tanssia + muut ulkoilut ja koulumatkat pyörällä ja Johanna käy pilateksessa. Joka tapauksessa pitäisi itse terästäytyä ja ottaa pyöräily tai vastaava taas viikottaiseksi liikunnaksi.

Pyhätunturin kauden avaus

Viikon päästä torstaina 16.11. on Pyhällä tavoitteena saada hissit auki ja ilmeisesti tavoitteiseen päästää. Pakkasta on ollut ja tykit laulaneet. Luonnonluntakin tuli, mutta se taisi myös mennä vesisateiden mukana. Joka tapauksessa suunnitelmissa on ensi viikon perjantaina lähteä avaamaan kausi myös Pyhällä. Toivottavasi uudet sukset tulisivat sitä ennen, vaikka toki kauden avauksen voi vanhoillakin tehdä. Koko perheelle on kuitenkin tulossa uudet sukset. Aleksin kanssa jatkamme Black Crowseilla (Corvus freebird ja Navis freebird) ja myös Heidi ja Johanna siirtyvät nyt Black Crowseille Captis Birdieilla. Lajikumppaneilla asioidaan suksiasioiden kanssa.

Tämmöistä syksyä täällä. Aleksi tuossa juuri katsoi omasta laskuristaan, että kohta on vähemmän päiviä reissuun lähtöön kuin mitä siellä reissussa sitten lopulta ollaan. On se jo aika lähellä siis kuitenkin.Kommentoi blogikirjoitusta

 • Mika Alanko sanoo:

  Kiitoksia kommentista! Joo tuo on kyllä totta että kovinkaan suurta hintaeroa ei lipuilla oo ja vaikka laskettavaa varmasti zillertalistakin löytyy niin voishan se olla kiva katsastaa naapurilaaksojakin. Täytyy harkita.

  T. Mika

 • Mikko Rapeli sanoo:

  Zillertal on hyvä perhekohde. Alueen kaikista keskuksista löytyy laskettavaa. Keliä ja vyörytiedotteita seuraamalla kantsii kohteet tietenki sitten valita. Ja ilman autoakin pääsee busseilla ja junalla liikkumaan. Suosittelen kyllä Tirol Snowcardia jotta voi käydä naapurilaaksoissakin jos korkeapaine jumahtaa päälle tai alkaa lehmän lannan haju ahistaan 🙂

 • Jätä omat kommenttisi: Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään.
  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *