Hyppää sisältöön

Serre Chevalier – Takuuvarmasti lunta ja aurinkoa

Serre Chevalierin hiihtoalue sijaitsee eteläisessä Ranskassa, missä aurinko hellii laskijaa 300 päivänä vuodessa. Rinteet osoittavat onneksi pääosin kohti pohjoista, joten lumet säilyvät pitkälle keväälle. Ranskan neljänneksi suurimmassa keskuksessa on laskettavaa yhteensä 250 km, joten lomaviikolle riittää taatusti urheilullista tekemistä.

Serre Chevalier koostuu neljästä aidon ranskalaisen maalaistunnelman ympäröimästä keskuksesta. Kylät ovat Briancon, Chantemerle, Villeneuve ja Monêtier les Bains, joista ensin mainittu on Euroopan toiseksi korkeimmalla sijaitseva kaupunki. Kylät ovat viihtyisiä, mutta niitä leimaa uuden ja vanhan tyylin sekoittuminen ja on täysin makuasia, minkä valitsee tukikohdakseen.

Briancon – Alppien helmi

Historiaa, rakennuksia ja kauppoja katsellessa valinta osuu helposti pronssiaikana asutettuun Brianconiin, jossa on myös kaikki kaupungin palvelut. UNESCO:n suojelukohteeksi nimeämää kylää ympäröivät vanhan kaupungin osalta Napoleonin aikaiset linnoitukset ja iltavalaistuksessa kävelyretki historian havinassa onkin mielenkiintoisempaa kuin Brianconin iltaelämä, jonka painopiste on pelkästään hyvässä ruuassa.

Huoneistossa majoittuvat hyötyvät Brianconin markettien edullisista hinnoista. Suomen hintoihin verrattuna tuntuu uskomattomalta, kuinka suuri ero on EU:n sisällä. Samalla voi itse kokatessa nauttia ainakin paremmasta päivällisestä kuin mitä lounas on rinteessä. Harvassa ranskalaiskeskuksessa on rinteessä tarjolla hinta-laatu –suhteeltaan yhtä mautonta ruokaa kuin Serre Chevalierissa.

Metsään mennään

Serre Chevalierin hissiverkosto on laaja ja kattava, mutta osa hisseistä on aikansa elänyt. Rinteet ovat sujuvasti yhteydessä toisiinsa ja lisäksi kylien välillä kulkee hiihtobussi. Hiihtoalue levittäytyy pitkittäissuunnassa paljon, joten kannattaa olla tarkkana paluuajankohdan kanssa, ettei joudu turvautumaan muihin kuin hissikyyteihin.

Brianconin parasta laskua tarjoavat puurajan yläpuoliset Rocher Blanc -hissin mukavasti viettävät rinteet. Huipulta pääsee laskemaan Chantemerlen alueelle leveitä punaisia tai sinistä rinnettä pitkin. Chantemerlen ja Villeneuven välissä sijaitsee suosittu snow park ja boarder cross -rata.

Suurin osa rinteistä on metsien suojissa ja tuulelta suojattuna. Villeneuvesta löytyy runsaasti vaihtoehtoja ja mukavaa metsähiihtopätkää.

Serre Chevalier – helppoa ja haastavaa

Le Monetierin kylästä nousevat hissit vievät alueen haastavimmille rinteille. Cibouit – tuolihissi nostaa puuttomalle yläosalle, josta alas lasku Tabuc –metsän kautta on pelkkää juhlaa. Hyvällä lumella Tabuc on taivas, jota kovimmat pyssyt laskevat koko päivän. Paljon laskettunakin alue pistää hikoilemaan, ja aina voi löytää mukavia pätkiä pienten hyppyjen kera.

Lastenrinteitä on kaikilla alueilla. Brianconissa ja Chantemerlessä ne sijaitsevat ylempänä hiihtoalueella, jonne pääsee kabiinilla. Villeneuvessa ja Monêtier les Bainsissa lastenrinteet ovat alhaalla kylässä.

Majoitus ja oheispalvelut

Serre Chevalierin parhaat palvelut ja herkullisimmat ravintolat ovat Brianconin vanhassa kaupungissa, jossa italialaisen ja ranskalaisen keittiön parhaista voi valita itselle maistuvimmat. Oheistoimintaa on kaikissa kylissä ja vaihtoehtoja on mielin määrin. Iltapäivän voi käyttää vaikkapa kelkkailuun, siirtyä siitä keilahallin kautta kylpylään ja käydä aamulla koiravaljakkoajelulla.

Brianconin jääkiekkojoukkue pelaa Ranskan pääsarjaa, joten siinä on yksi vinkki iltamenoksi. Serre Chevalierissa riittää tekemistä ja laskettavaa koko viikoksi, mutta jos on auto alla, voi aina kokeilla onneaan länteen päin ja vierailla Montgenevren ja Italian puolella sijaitsevan Clavieren alueella, joilta pääsee aina Via Latteaa pitkin Sestriereen saakka.

Plussat

  • Iso ja monipuolinen hiihtoalue
  • Paljon aurinkoa
  • Taivaalliset vapaalaskumahdollisuudet

Miinukset

  • Paljon hitaita ja vanhoja hissejä
  • Rinneravintoloiden määrä ja laatu
  • Brianconin iltaelämä

Toimituksen arviot

Aloittelijoille
Experteille
Harrastelijoille
Vapaalaskuun
Freestyleen / Parkkilaskemiseen
Perheille
After skihin ja yöelämään

Hiihtokeskukseen liittyvät artikkelit

Serre Chevalier on aurinkoinen ja lumivarma hiihtoalue

Serre Chevalier on aurinkoinen ja lumivarma hiihtoalue