Hyppää sisältöön

Portillo – Andien pirteä vanhus

Yli 60-vuotias Portillo on yksi maailman vanhimmista laskettelualueista ja erottuu massasta syrjäisellä sijainnillaan, perinteisellä tunnelmallaan ja yleisellä kiireettömyydellään. Siinä missä monet uudemmista hiihtokeskuksista muistuttavat aina vain enemmän toisiaan ja muuttuvat jatkuvasti kaupallisemmiksi, pitää Portillo-vanhus sitkeästi kiinni perinteikkäästä Andien charmistaan.

Portillo nousi näkyvästi maailmankartalle vuonna 1966 jolloin se isännöi ensimmäisenä Etelä-Amerikkalaisena hiihtokeskuksena alppihiihdon maailmanmestaruuskilpailuita. Vanhalle keskukselle on pitkän historian aikana kertynyt hattuun monia muitakin merkittäviä sulkia. Esimerkiksi vuonna 1978 rikottiin nopeuslaskussa 200 km/h -rajapyykki ensimmäisenä maailmassa nimenomaan Portillossa.

Hotel Portillo – Legendaarinen majoitusvaihtoehto

Chileläinen keskus tunnetaan laskettelukansan keskuudessa myös legendaarisesta kirkkaankeltaisesta Hotel Portillosta, jossa julkisivu ja tunnelma on säilytetty mahdollisimman uskollisena 1950-luvun tyylille. Keltaisesta hotellista on myös suora pääsy keskuksen rinteisiin.

Kiireettömyyden ja oman rauhan rinteissä takaavat Hotel Portillon lisäksi vähäiset majoitusvaihtoehdot ja keskuksen syrjäinen sijainti. Hiihtoalueen välittömässä läheisyydessä on yhteensä vain 450 vuodepaikkaa ja kun lähimmälle Santiagon lentokentälle on lähes kahden tunnin ajomatka, tekee harva paikallisistakaan yhden päivän laskureissuja.

Omaa rauhaa ja omaa lunta

Pieni vierailijamäärä osaltaan takaa sen, että koskematonta lunta omien jälkien piirtämiseen riittää halukkaille lähes poikkeuksetta. Hisseille jonottaminenkin on chileläisessä keskuksessa samasta syystä varsinainen harvinaisuus. Maailman hiihtokeskusten muistuttaessa väistämättä enemmän ja enemmän toisiaan, kykenee Etelä-Amerikan parhaaksi tituleerattu Portillo-vanhus erottumaan kaukaisista kilpailijoistaan edukseen.

Plussat

  • 1950-luvun rauhaisa tunnelma
  • Ruuhkaton
  • Runsaasti koskematonta lunta

Miinukset

  • Kehittymätön infrastruktuuri
  • Rajallisesti majoitusvaihtoehtoja
  • Ei modernien keskusten mukavuuksia

Toimituksen arviot

Aloittelijoille
Experteille
Harrastelijoille
Vapaalaskuun
Freestyleen / Parkkilaskemiseen
Perheille
After skihin ja yöelämään

Hiihtokeskukseen liittyvät artikkelit

Syyskuussa mäkeen – täällä lasket jo!

Esittelyssä viisi kohdetta, joissa voit yhdistää ranta- ja lumiloman

Hyppää kyytiin – Kymmenen omaperäisintä hiihtohissiä!