Hyppää sisältöön

Oslo Vinterpark – Hiihtokeskus keskellä kaupunkia

Vain 20 minuutin päässä Oslon keskustasta sijaitseva Oslo Vinterpark on erityisesti lumilautailijoiden ja freestyle -laskettettelijoiden sekä paikallisten lapsiperheiden suosiossa. Kattavasta parkistaan tunnettu Oslo Vinterpark houkuttelee sijainnin lisäksi monipuolisuudellaan: laskettavaa löytyy niin aloittelijalle kuin haasteita etsivälle freestylelaskijallekin.

Metrolla mäkeen

Aivan Oslon keskustan läheisyydestä löytyvä hiihtokeskus on sijainniltaan kätevä, sillä rinteeseen pääsee metrolla ja Oslon joukkoliikenteen busseilla. Erityisesti arki-iltaisin ja viikonloppuisin metrolinja ykkösen kyydistä voikin bongata joukoittan hiihtokamppeista laskukansaa. Kaikki Oslo Vinterparkin rinteet on valaistu ja keskuksessa voi arki-iltaisin laskea aina iltakymmeneen saakka.

Laskupäivän päätteeksi pääsee taas helposti takaisin keskustaan viettämään after skitä jossakin kaupungin lukuisista baareista tai nauttimaan Oslon ravintolatarjonnasta. Kaupungin läheisyydessä oltaessa myös majoitusmahdollisuudet ovat monipuoliset. Hotelleja ja hostelleja löytyy niin laatutietoiselle kuin budjettimatkaajallekin.

Aloittelijalle paljon laskettavaa

Rinteeseen pääsee Oslo Vinterparkin keskuksen kahdelta puolelta, jotka tuolihissi yhdistää: Tryvannin ylä-asemalta tai Wyllerin ala-asemalta. Molemmilta puolilta löytyy parkkipaikka ja lipunmyynti. Aikaa säästääkseen hissiliput voi myös ostaa etukäteen netistä.

Helpoimmat rinteet sijaitsevat Tryvannin puolella. Aloittelijoille on runsaasti laskettavaa, sillä keskuksen 18 rinteestä kuusi on vihreää ja seitsemän sinistä. Wyllerin puolelta taas löytyy kolme punaista rinnettä sekä keskuksen haastavin ja pisin, musta Wyllerløypa -rinne, jossa myös paikalliset alppihiihtäjät treenaavat. 1 500 metriä pitkän Wyllerløypan huipulle laskijat vie uusi, vuonna 2012 rakennettu express -tuolihissi.

Huipputason parkit

Oslo Vinterpark on tunnettu erinomaisista parkeistaan. Kahden eri tasoisen parkin ja kahden half-pipen muodostama kokonaisuus on yksi Norjan suurimmista, ja se tarjoaakin tekemistä kaikentasoisille laskijoille. Parkit kunnostetaan joka ilta ja huolletaan säännöllisesti pitkin päivää, joten puitteet parhaisiin suorituksiin ovat kunnossa.

Helpompi sininen parkki sopii aloittelijoille ja kokeneemmille laskijoille uusien temppujen harjoitteluun. Punainen parkki taas on kunnostettu isommilla hyppyreillä ja vaativammilla reileillä, ja täyttää näin myös haasteita etsivän laskijan kriteerit.

Pienempi half-pipe sijaitsee avain sinisen parkin läheisyydessä. Se soveltuu hyvin harjoitteluun ja tekniikan hiomiseen ennen Wyllerin puollella sijaitsevaan superpipeen siirtymistä. Superpipella on korkeutta hurjat 7,2 metriä, pituutta 160 metriä ja kaltevuutta 17,5 astetta.

Testaa kauden uusia välineitä Oslo Vinterparkissa

Laskijoita Oslo Vinterparkissa palvelee kaksi monipuolista välinevuokraamoa. Vuokralle saa laskettelu- ja lautailuvälineiden lisäksi myös esimerkiksi laskuvaatteita sekä murtomaahiihtovälineitä. Keskuksen ympäristöstä löytyy runsaasti hyväkuntoisia, valaistuja hiihtolatuja.

Wyllerin vuokraamossa toimii yksi Norjan kattavimmista testikeskuksista, josta löytyy uusimmat suksimallit ja lumilaudat. Testattavaksi voi vuokrata esimerkiksi randonnee -suksia. Varsinaista offaria keskuksesta ei löydy, mutta läheiset metsät tarjoavat aluetta pientä haikkailua varten.

Ekologista ja tuoretta ruokaa

Viimeistään rinneravintoloissa törmää Norjan kalliiseen hintatasoon. Tarjonta tosin on myös laadukasta. Keskuksen kolmessa kahvilassa ja ravintolassa on panostettu ekologisuuteen ja tuoreuteen. Kannattaa testata ainakin Godt Brød bakerin uunituoreita pullia tai Wyllerstuan herkullista pizzaa. Tryvannin puolella voi syödä perinteisemmin jo vuonna 1931 rakennetussa Tryvannstua -ravintolassa.

Hieman edullisemmin mahantäytettä saa Tryvannin yläaseman ski-in kioskista. Kioskin tuoreet vohvelit ja kuuma kaakao tuoksuvat hissiin asti. Hyvä budjettivaihtoehto on myös pakata mukaan omat eväät. Molemmilta yläasemilta löytyy lämmitetty ja tunnelmallinen tiipii eväiden syöntiä ja grillausta varten.

Plussat

  • Loistava sijainti Oslon lähellä
  • Norjan parhaita snow parkkeja
  • Paljon laskettavaa aloittelijoille

Miinukset

  • Norjan korkea hintataso
  • Ei off-pisteitä
  • Vain vähän haastavaa laskettavaa

Toimituksen arviot

Aloittelijoille
Experteille
Harrastelijoille
Vapaalaskuun
Freestyleen / Parkkilaskemiseen
Perheille
After skihin ja yöelämään

Hiihtokeskukseen liittyvät artikkelit

Norjan parhaat hiihtokeskukset – toimituksen poiminnat