Hyppää sisältöön

Äänemäki – Äänekosken oma lähirinne

1960-luvun puolessavälissä raivattiin Äänemäen ensimmäinen rinne ja laskualueen kehitystä on siitä eteenpäin jatkettu tasaisen verkkaiseen tahtiin. 2010-luvulle saavuttaessa Äänekosken omasta lähimäestä löytyy kaksi valaistua rinnettä, parkki ja kaksi hissiä.

Äänekosken oma hiihtokeskus Äänemäki on 2010-luvulla hankkinut sompahissin, uudemman naruhissin ja oman lumetusjärjestelmän. Rinteitä on vain kaksi ja palvelut yhä puutteellisia, mutta laskumaasto on alueen kokoon nähden melko kiinnostavaa ja nuoret temppulaskijat viihtyvät vilkkaassa ja kehittyvässä Äänemäen parkissa varmasti.

Nuorten temppulaskijoiden lähimäki

Hiihtokeskus sijaitsee vain kilometrin päässä Äänekosken keskustasta ja vaikka laskettavaa on yhteensä vain kahden rinteen verran, löytyy alueelta sen kokoon nähden yllättävän monipuolisesti laskettavaa. Parhaiten lähimäen tarjonta soveltuukin harrastajatasolla lasketteleville perheille, sillä tarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin. Juniorit viihtyvät helpossa maastossa ja kokeneemmat voivat haastaa itsensä Äänemäen radalla.

Suomalaisten lähimäkien tapaan asiakaskunta koostuu pääasiassa nuorista ja paikallisista alle 18-vuotiaista parkkilaskijoista, jotka tavanomaista laskupäiväänsä suunnitellessaan tekevät valinnan tyypillisesti Äänemäen ja läheisen Laajiksen välillä. Äänemäen uudesta parkista löytyy 2 hyppyriä ja reilejä, eivätkä nuoret temppulaskijat ehdi päivän aikana kyllästymään alueen tarjontaan.

Päivälaskijan palvelut

Äänekosken kaupungin keskusta sijaitsee vain kilometrin päässä lähimäestä, mutta Äänemäen omat oheispalvelut jättävät vielä melko paljon toivomisen varaan. Rinteen juurella on laavu ja nuotiopaikka ja huoltorakennuksessa voi syödä omia eväitään, mutta keskuksen omat tarjottavat rajoittuvat mikropizzoihin ja –hampurilaisiin sekä limsaan ja karkkiin.

Tiloja on tarkoitus kehittää lähitulevaisuudessa, mutta vielä tällä hetkellä kannattaa Äänemäkeen päiväksi tai pariksi tunniksi lähtiessään pakata omat eväät mukaan. Äänekosken keskustassa laskupäivän jälkeen ruokailuvaihtoehtoja sitten onkin jo runsaammin. Välinevuokraamosta löytyvät sukset ja laudat, joten alueella matkustava voi vaivatta käyttää muutaman tunnin vuokravälineillä lasketteluun lähimäen maisemissa.

Plussat

  • Rinneprofiilit hyvät
  • Monipuolinen parkki, rataa, kumpareikkoa
  • Ilmainen naruhissi

Miinukset

  • Kahviopalveluissa puutteita
  • Haastava laskettava rajoittuu rataan
  • Viikonloppuisin voi esiintyä kevyttä ruuhkaa

Toimituksen arviot

Aloittelijoille
Experteille
Harrastelijoille
Vapaalaskuun
Freestyleen / Parkkilaskemiseen
Perheille
After skihin ja yöelämään

Hiihtokeskukseen liittyvät artikkelit

world snow day

Tammikuussa laskettelun aloittamiseen on entistä matalampi kynnys