Yleinen

PARASTA JUST NYT: Winter Laserworld, Levi

Julkaistu: 12.11.2015

ParastaJustNyt-laskettelublogin teema-artikkeli nro. 2.

ParastaJustNyt-laskettelublogin väki sai olla Winter Laserworld Levin vieraana 6.11.2015.

Suosittelemme lomaohjelmaanne! ****

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

WINTER LASERWORLD LEVI

Winter Laserworld Levi löytyy osoitteesta Atrinpolku, 99130 Levi, Kittilä.

Huom. Uusi osoite! Ensimmäisenä vuotenaan talvella 2014/15 Winter Laserworld Levi toimi vielä eri osoitteessa, eli Immelkartanon maisemissa.Tarkemmat yhteystiedot ja ohjeet pelien varaamiseen löydät tämän artikkelin lopusta. Winter Laserworld Levin takana on yritys nimeltä Virta Tuotanto / Viivi Autio & Steve Van De Brande. Heidän yrityksensä tuottaa paljon muitakin talvisia aktiviteetteja.

YHTEISTÄ MUKAVAA TEKEMISTÄ PERHEILLE…

Mikäli etsit mukavaa vaihtelua tai vastapainoa perinteisille talvisille aktiviteeteille (laskettelu, hiihto, kelkkailu jne.) ja keilaamassakin on tullut jo useamman kerran käytyä – TÄSSÄ SITÄ ON! Parhaiten Winter Laserworld:issä pelitunnelmaan pääsee iltaisin pimeän aikaan mutta ihan kirkkaana talvipäivänäkin riittää varmasti fiilistä. Itse lähtisimme ihan pienten lasten kanssa testaamaan ehkä juuri keskellä päivää, mikäli pimeä saattaa vielä pienempiä osallistujia pelottaa. Päiväsaikaankin esim. rakennusten sisätiloja voidaan hämärtää ja luoda savuefektejä. Ymmärsit siis ihan oikein, tämä laser”sota”pelaaminen” soveltuu ihan kaikille, lähes vauvasta vaariin. Virtatuotannon Viivin mukaan tähän mennessä nuorin pelaaja on ollut 5-vuotias ja hyvin meni! Rohkeasti vain kokeilemaan – hurjinta mitä voi tapahtua on – että saat hauskoja muistoja, joita kelpaa muistella vielä kesällä aurinkotuolissakin!

…JA YRITYKSILLE TAI KAVERIPORUKOILLE

Mitä mainioin tapa viettää yhteistä, liikunnallista aikaa puuduttavan, sisällä istutun kokouksen jälkeen ja ottaa työ- tai kaveriporukalla mittaa toisistaan.

MITÄ PELAAMINEN WINTER LASERWORLD:SSÄ ON?

Pelaajat Pelaaminen tapahtuu joukkueittain. Peliä varatessasi saat pelioppaalta Virtatuotannosta vinkkejä ja apua sopivaan pelijärjestelyyn. Viivi kertoi esimerkiksi pyrkivänsä järjestämään perheet lähtökohtaisesti samaan joukkueeseen, ellei juuri muuta toivota. Ei ole siis pelkoa siitä, että pienet lapset joutuisivat tuntemattomien kanssa samaan joukkueeseen. Pelaaminen onnistuu myös oman perheen tai kaveriporukan voimin, ellei muita pelaajia ole ilmoittautunut. Esimerkiksi me kokeilimme pelaamista ihan vain omalla neljän hengen kokoonpanollamme, joka jaettiin siis kahteen kahden hengen joukkueeseen. Yksilöpelinäkin peliä on mahdollista pelata. Avoimiin peleihin otetaan maksimissaan 20 pelaajaa. Isommat ryhmät tilauksen mukaan.

Pelialue ja kuljetukset Pelaaminen tapahtuu ulkona. Levin keskustasta on pelialueelle matkaa n. 1,5 km. Alueelta löytyy hyvin parkkitilaa ja Levin taksit osaavat kuljettaa perille. Myös suksibussi pysähtyy päätielle n. 200 m alueesta. Kuljetuksista on myös mahdollista sopia pelipaketin hintaan kuuluvaksi, varausta tehdessä. Pelialue on rajattu aidoin ja lippusiimoin maastoon, joten kukaan ei pääse kesken pelin tahtomattaan eksymään. Pelialueella on muutamia rakennuksia ja rakennelmia (kuten siltoja, tunneleita jne.) mutta muutoin alue on metsää. Pääset siis piiloutumaan ja väijymään milloin minkäkin puun tai mättään taakse :). Pelialue on värivalaistu ja peliin kuuluu musiikkia. Myös lasermerkkaimet pitävät jännitystasoa nostattavaa ääntä.

Pelin kulku Itse pelit on jaksotettu tietyn mittaisiksi osioiksi (Viivi ja/tai Steve ohjeistaa tarkemmin pelituokion alussa) ja jokainen peliosio alkaa joukkueiden järjestäytymisellä kotipesäänsä, josta käsin sitten lähdetään ”metsästämään” vastustajajoukkueen jäseniä. Kuulostaa hurjalta mutta on täysin vaaratonta ja harmitonta puuhaa. Toki sotateema on aseiden ja saalistamisen myötä matkassa mukana. Pelikokonaisuuden kesto on n. 1,5 – 2 tuntia.

     

TURVALLISUUS

Lasermerkkaimet eivät satuta millään tavalla, ne eivät värjää, eikä niistä aiheudu vaurioita vaatteisiin. Ainoa riski pelissä on ehkä se, että nyrjäytät pelin tuoksinassa nilkkasi epätasaisessa maastossa liikkuessasi. Alueelta on poistettu kaikki poistettavissa olevat hankalat juurenmutkat jne., mutta toki liikut alueella kuitenkin omalla vastuullasi (näin teet myös käydessäsi vaikkapa sunnuntailenkillä lähimetsässäsi). Viivin kertoman mukaan esimerkiksi ensimmäisenä toimintatalvena (viime talvena) ei sattunut edes yhtään nilkan nyrjähdystä.

PELIVARUSTEET

Peliä varten pelaajat varustetaan lasermerkkaimin (= ”aseet”), jotka on johdotettuina kypärään. Merkkain ja kypärä (sekä lumiaikana ”lumihaalari”) tulee siis pelinjärjestäjän puolelta. Muutoin pelit pelataan pelaajien omissa varusteissa (erikseen sovittaessa pelaajat voidaan varustaa myös kokonaan). Tarvitset siis liikunnalliseen tuokioon sopivat talvivaatteet ja kengät sekä pipon ja käsineet. Hupullisesta takista on hyötyä siten, että saat tarvittaessa kypärän pysymään paremmin päässäsi jättämällä hupun kypärän alle. Silloin kun lumi on maassa pelaajien oman talvivaatetuksen päälle puetaan lisäksi valkoiset lumihaalarit, jotta maastoutuminen hankeen onnistuisi paremmin. Kokemamme jälkeen suosittelemme talvista kerrospukeutumista, sillä tässä touhussa tulee lämmin (lue kuuma :)) aivan varmasti, joten vaatekerroksia voi sitten tarpeen tullen vähentää. Vaatteesi voivat toki maastossa liikkuessa jonkin verran likaantua ja ainakaan me itse emme sulan maan aikaan lähtisi ihan vaaleissa vaatteissa liikkeelle :9

Tästä 20 sec esittelyvideoon

MUUTA HUOMIOITAVAA

Alueella on sisätila, jossa voit pelin aikana säilyttää ylimääräisiä varusteitasi taikka lämmitellä tarpeen tullen. Tässä tilassa kokoonnutaan pelin alkaessa ja annetaan ohjeet peliä varten peliohjaajien toimesta. Viivi ja Steve huolehtivat myös siitä, että ulkona nuotiopaikalla on lämmittävä nuotio, jonka äärellä kelpaa istuskella lämmittelemässä ja huokaisemassa peliosioiden välissä, vaikkapa lämmittävää glögiä maistellen. Alueelle on luvallista tuoda myös omia eväitä ja juomia (myös alkoholipitoisia, mikäli se sopii kaikille kanssapelaajille).

Atrin alueella toimii myös Ravintola Messi ja hyvinvointi-saunakeskus Mielenvalkeat. Näitäkin palveluita voi tiedustella Viiviltä Virta Tuotannosta. Tilaisuuksiin on mahdollista yhdistää myös muuta toimintaa Virta Tuotannon yhteistyökumppaneiden kautta, kuten Bankkuajoa, jääkartingia, moottorikelkkasafaria jne. jne. Kysy Viiviltä tarkemmin!

Virta Tuotannolta on saatavissa palvelut ainakin suomeksi, englanniksi, ranskaksi ja hollanniksi.

HINNAT (Tarkista oheisesta esitteestä ja/tai Viiviltä varausta tehdessäsi!)

Ma-su (marraskuu 2015 – huhtikuu 2016) alkaen 45 €/hlö päiväaika ja alkaen 55 €/hlö ilta-aika. Lapset 7-12 v. -10 € ed. mainituista hinnoista/hlö, lapset alle 7 v. veloituksetta aikuisen seurassa. Hinnat sisältävät kypärän ja pelimerkkaimen, alv:n sekä takuuvarmaa adrenaliinia!

Ryhmät, laskutus minimissään 10 henkeä. 20 henkeä tai yli, päiväpelit 40 €/hlö ja iltapelit 50 €/hlö.

YHTEYSTIEDOT JA VARAUKSET

Viivi Autio +358 (0) 40 5393764, viivi@virtatuotanto.fi,                                                     Steve Van De Brande +358 (0) 45 6042500, steve@virtatuotanto.fi .

KOTISIVUT: http://www.virtatuotanto.fi/

LOPPUKANEETTIMME

Kyseessä on aivan ainulaatuinen konsepti ulkoilmassa, johon kaikki voivat ikään katsomatta osallistua. Viivi ja Steve ovat tehneet hurjasti töitä tarjotakseen tämän elämyksen Lapin luonnossa ja tulevat varmasti jatkossa laajentamaan toimintaansa myös laajemmalle. Arvostamme suunnattomasti aitoa yrittäjähenkeä, jonka näimme hehkuvan Viivin ja Steven silmissä, jutellessamme heidän kanssaan pelien lomassa.

Viivi kertoi monia hyviä tarinoita uusista elämyksistä ja kokemuksista, joita ihmiset ovat silminhavaittavasti ja korvinkuultavasti saaneet taistelun tiimellyksessä. Perheet ja pariskunnat ovat löytäneet toisensa ja vihdoinkin on vietetty aidosti yhteistä aikaa. Nuotiotulen äärellä on analysoitu monenmoista pelissä tapahtunutta useaan kertaan ja hymyssä suin 🙂 Kokeilkaa kaikki – mitään ette menetä mutta paljon voitte saada!

Meillä ParastaJustNyt-blogilaisilla oli hauskaa ja pelinkulkua oli kiva käydä myös omalla porukalla läpi saunan lauteilla, myöhemmin illalla. Iso kiitos Viiville ja Stevelle ja oikein menestyksekästä talvikautta teille sinne Leville! Kenties matkamessuilla nähdään!