Yleinen

Laskettelureissu Dolomiti SuperSkihin

Julkaistu: 29.10.2018

Heipä taas! Ajattelin kirjoitella nyt vielä alkuvuoden reissusta kun siitä jotain muistaa. Eli tuli käytyä Dolomiti SuperSkissä, tuossa laskettelun jättiläisessä. Reissussa olin viikon verran ja eihän siinä kerennyt nähdä kuin murto-osan koko paikasta. Alueella on kasapäin hyviä majoituspaikkoja ja bussit kulkevat hyvin ristiin rastiin kylien ja rinteiden välillä. Aloitin Cortina d’Ampezzosta, sillä eihän sitä voi skipata kun Dolomiti SuperSkissä käy, vaikka paikka nyt onkin varsin jet set piirien valtaama. Laskettelua seuraavana piti tietenkin käydä Tofanan alppihiihdon maailmancup rinteet testaamassa. Täytyy sanoa että oli kyllä sekä rinteet että maisemat kohdillaan!

Sella Ronda

Sella Ronda

Cortina d’Ampezzon jälkeen siirryin Sella Ronda alueella olevalle Corvaran kylään. Tämä Alta Badian alueella oleva kylä on ehkä tunnetuin vilkkaasta after skistä. Ja kyllä se on ihan maineensa ansainnut. Seuraavana päivänä oli tarkoitus matkata Arabbaan Sella Rondan rinteitä pitkin ja täytyy sanoa että reissulle olisi voinut hieman paremman laskettelukunnonkin ottaa. Arabba itsessään vaikutti mainiolta paikalta.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Kunnon laskettelureissulla pitää tietenkin käydä myös se korkein paikka kokemassa, ja se löytyy tällä alueella Marmolada vuorelta, joka kohoaa 3350 metriin ja hissillä pääsee 3310 metriin. Vuorelta löytyy myös alueen ainoa jäätikkö, mutta itse keskityin sen ihmettelemisen sijaan lasketteluun. Marmoladalta pääsee varsin kätevästi siirtymään myös takaisin Sella Rondan puolelle. Jatkoinkin matkaani rinteitä pitkin Selva di Val Gardenan kylään. Täältä sitten jatkoin takaisin Corvaraan ja sain kierroksen pakettiin.

Täytyy sanoa että reissu oli onnistunut. Rinteet olivat järjestäen hyviä ja maisemat hienoja. Alunperin idean siihen sain matkailulehti Mondoa selatessa ja siitä se sitten pienellä hiomisella lähti kokoon. Kevyellä varustuksella liikkuminen laskettelupaikasta toiseen lasketellen on todella vapauttava kokemus!