Yleinen

Reissuista ja reissaamisesta

Julkaistu: 21.7.2016

Moi kaikille tuleville lukijoilleni!!

Tämä on minun ensimmäinen blogini, jonka perustan ihan vain siksi, että voin pitää täällä reissupäiväkirjaani, haaveilla tai ihan vain fiilistellä! Aihepiirini on siis lähinnä matkat, hotellit, kaupungit, kohteet, ylipäätään reissaaminen kaikilla mahdollisilla tavoilla Suomessa ja ulkomailla.

Tykkään reissata enimmäkseen Suomessa, mutta olen pyrkinyt tekemään ainakin yhden pienen ulkomaanmatkankin vuosittain. Tänä vuonna kävin Pohjois-Italiassa, mutta en ainakaan nyt siitä sen enempää kerro, ehkäpä teen siitä oman postauksen myöhemmin. Suomessa olen reissannut tänä vuonna lähinnä Pohjois-Pohjanmaalla ja Koillismaalla. Tulevista reissuista en vielä tiedä.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Olen siis reilu kolmikymppinen parin pienen lapsen äiti ja yrittäjä. Reissaamme enimmäkseen koko perheellä, asuntovaunulla, mutta teemme mieheni kanssa erikseen ulkomaan matkoja. Yhdessä ehkä sitten kun lapset on isompia. Mun intohimoni on historia ja luonto, joten matkakohteetkin määräytyy aika lailla näiden teemojen ympärille! Kaupunkikohteet valitaan sen mukaan mikä historian teema sattuu kulloinkin olemaan ajankohtainen! 🙂

 

Tänä kesänä vierailimme Oulun, tai oikeammin Yli-Iin kivikautisessa kylässä Kierikissä ja se oli kyllä huikea kokemus! Suosittelen kaikille, myös sellaisille, jotka ei ole erityisemmin kiinnostuneita historiasta! On uskomatonta, että Kierikissä on ollut 6000 vuotta sitten niin elävää ja virkeää elämää, kun äkkiseltään kuvittelisi muutaman hassun kalastajan siellä kulkeneen. Tutkimusten mukaan näyttäisi siltä, että Kierikissä on ollut kokonaisia kyliä, jotka on käyneet kauppaa Eurooppaan. Kylissä on ollut jopa 150 ihmistä ja pitkiä rivitaloja. Upea paikka! Ja upealla paikalla! Kannattaa varata paljon aikaa sinne ja makkaraa mukaan, niin voitte paistaa nuotiossa kivikauden talossa. Ehkä myös uimakamppeet jos on hyvä ilma! 🙂

Oulussa vierailimme myös. Tällä kertaa yövyimme hotellissa, sillä halusimme päästä kaupunkitunnelmaan. Yövyimme Hotelli Lasaretissa, joka on siis vanhasta parantolasta tehty hotelli. Edullinen, ei tietystikään niin tasokas kuin joku Scandic, mutta todella tunnelmallinen! Vertailimme vähän hintoja ensin Oulun hotelleista. Siinä rakennuksessa Kalle Päätalo paranteli kuukausikaupalla sotavammojaan ja tietysti aika moni muukin sotaveteraani on viettänyt siellä runsaasti aikaa. Hotelli on silti kävelymatkan päässä kaupungista, jossa nautimme jäätelöt ja lounaan paistatellen auringossa torin rannassa. Tuliaisiksi sitten ihanaa tuoretta teetä Kofeiinikomppaniasta, joka on siis ihana kahvi-ja teekauppa torinrannan makasiineilla.

On kiva paikka tuo Oulukin! Samoin kuin Iin Hamina, siis 1800-luvulla rakennettu pieni vanha kaupunki! Sielllä kannattaa myös vierailla, siellä olimme yötäkin siinä Iin Sillat nimisellä pienellä leirintäalueella.

Parin viikon päästä sitten suuntaamme Rovaniemelle, autolla pelkästään! Onko kenelläkään lukijalla suositella mitään kivaa hotellia sieltä?! Saisi olla keskustassa ja edullinen mutta ei mitään mörskä!