Yleinen

Messilä on vauhdikas keskus monen ihmisen lähellä

Julkaistu: 06.1.2020

Messilää tammikuun alussa 2020

Loppiaisviikonloppuna lähdimme käymään yhdessä suosikkipaikoistamme, Messilässä. Oli neljän asteen lempeä pakkassää, hiukan tuulista tosin. Olimme seuranneet Messilän lumitilannetta tänä vähälumisena talvena. Pitkään oli lastenrinteen lisäksi vain yksi rinne auki. Lopulta paria päivää aiemmin oli saatu tykitettyä myös toinen rinne, Kettu 1, laskukuntoon. Välillä plussakelit vielä uhkasivat uutta lunta, mutta nyt pakkaspäivänä nämä kaksi avautuivat hyväkuntoisina ja lumitykit valmistelivat muita rinteitä. Luonnon lunta ei ollut käytännössä yhtään.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Laskettelukeskuksena Messilä on maantieteellisesti monesta suunnasta hyvin tavoitettava ja tarjoaa mukavat puitteet niin perheille kuin aktiiviharrastajillekin. Rinteet eivät ole jyrkkiä, mutta hyvin tuovia ne ovat. Messilän alue on palveluiltaan monipuolinen ja tekemistä riittää tarvittaessa myös rinteiden ulkopuolella. Ainakin ryhmille voi ennakkotilauksella sopia esim. patikkaretken tai mönkkäri-/kelkkasafarin. Jos haluaa viettää Messilässä useamman päivän, majoitukseen löytyy hotelli- ja aittahuoneita sekä hirsimökkejä kätevästi rinteiden välissä. Ruokailumahdollisuuksia on useampia ja makkaranpaisto onnistuu laavuilla. Pikkuväki on huomioitu omalla Pikkukylän mäkialueellaan.

Vähälumisuus ja loppiaisviikonlopun kauniit kelit yllättivät siinä mielessä, että ensimmäistä kertaa luovutimme laskettelijamäärän takia ja lähdimme aikaisemmin kotiin. Näin ei ole käynyt ennen Messilässä eikä muuallakaan. Kun kolme nopeaa ankkurihissiä syöttää porukkaa kahteen rinteeseen, tungosta alkaa iltapäivän puolella olla.  Onneksi olimme paikalla Vesan periaatteen mukaan heti hissien avautuessa, joten ehdimme saada hyvää liikuntaa ennen puoliltapäivin alkanutta ruuhkaa. Sen jälkeen tarjolla oli muuten mukavaa ulkoilua. Täytyy kuitenkin olla vain iloinen, että kaikki hiihtokeskusten henkilökunnan vaivannäkö tällaisena melkein lumettomana alkutalvena palkitaan ja rinteet täyttyvät. Ehdimme kaikki nauttia väljemmistä laskettelumahdollisuuksista vielä talven mittaan.

Mikä tekee Messilästä yhden suosikeistamme? Keskus on hyvin tavoitettavissa myös meidän näkökulmastamme. Kaikki toimii, niin hissit kuin henkilökuntakin. Rinteet ovat hyväkuntoisia sekä vaihtelevia ja vauhdikkaita. Alue myös jakaa suurenkin väkimäärän tasaisesti rinteisiin, kun kaikki rinteet ovat auki.

Messilä täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Toivottavasti tästäkin vuodesta tulee hyvä vuosi.


Messilä

  • Sijainti: Messilä, Hollola (Helsingistä n. 110 km, Tampereelta n. 130 km, Mikkelistä n. 140 km, Kouvolasta n. 70 km ja Lahdesta n. 10 km)
  • Rinteitä: 10
  • Korkeusero: 111m
  • Pisin rinne: 950 m
  • Munkki-indeksi: 3 (tehdasvalmisteinen kylmä berliininmunkki, mutta todella hyvät lohileivät, mistä plussaa)

Rinne- ja keskustiedot on poimittu Messilän hiihtokeskuksen nettisivuilta.


Avainsanat:
,