Yleinen

Kevät yllätti vapaalaskijan

Julkaistu: 24.3.2017

Aurinkoiset terveiset Innsbruckista!

Engelbergin tukikohta on muuttanut nyt Innsbruckiin ja kevät on koittanut. Vähän liiankin paljon. Ilma on ollut viime vuoteen verrattuna n. viisi astetta lämpimämpää, välillä jopa kymmenen astetta. Surullisia uutisia on kuulunut ympäri alppeja epävakaiden lumitilanteiden vuoksi. Engelbergissä juuri lähtöpäivien hetkillä koko Steinbergin jäätikkö (mitä usein lasketaan) oli vyörynyt alas. Vyöryhalkeaman kruunu oli joissain kohdin jopa viisi metriä korkea ja ylikin. Ei ole ollut helppo talvi tämä talvi.


Steinbergin vyöry. Kuva: Oskar Enander

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla


Innsbruckin lämpötilavertailu 2016 (sin) ja 2017 (pun)


Yöllinen näkymä kämpän ikkunasta

Päivät täällä Innsbruckissa on mennyt keskuksiin tutustuessa ja muutamien skinnauksien parissa. Päivien kääntyessä iltapäivään on lumi ollut erittäin raskasta. On pitänyt olla erittäin tarkka ilmansuuntien kanssa ja siltikin erittäin varovainen, sillä nollaraja on huidellut 2500m molemmin puolin. Niin lämmintä, ettei pakkanenkaan ole öisin päässyt töihin.


2400m ja nurtsi paistaa! Hyvää randoa silti.

Innsbruckin bussisysteemi keskuksiin on erittäin toimiva. Ilmaiset yhteydet ovat käytettävissä päivittäin kunhan on laskukamat päällä ja hissilippu taskussa. Bussit lähtevät keskustan alueelta ja useimmat jopa pysähtyvät suoraan kämppämme vieressä. Tietysti omalla autolla on helppo lähteä mäkeen. Sen kuin pakkaa kamat kyytiin ja lähtee. Mutta esim. autottomat vaihto-opiskelijat saavat varmasti kaiken irti laskumahdollisuuksista bussien ansioista.


Turistina bussissa matkalla Axamer Lizumiin

Kirjoja ja oppaita on luettu ja paikallisten tietäjien kanssa keskusteltu. Muutamia suojaisia kuruja olisi vielä listassa, mutta mieli kaipaa vielä kunnon talvea ja lunta. Kesä ei kelpaa vielä! Tietysti firni/corni/yms on myös mukavaa ajeltavaa keväisin ja auringon paistaessa. Tänään oli kyllä mukava päivä Stubaissa, kun tuuli tuiversi, uutta lunta satoi ja oli pakkasta. Jes!


Saksan armeijan ukkoja tuli vastaan Stubain takapihalla. Kova meno!

Mitäs nyt? Mistä löydän talven? Aloitin puhelinrallin ja painoin viestiä menemään huolella. Näyttää siltä että pian otan suunnan kohti Norjaa. Siitä mihin ja milloin löytyy tietysti tulevissa kirjoituksissa. Joitain avainsanoja voisi ehkä heittää: teltta, paku, kuru, botski? Pysykää kuulolla!

LATERS

HEMU