Lumipallo lanseerattiin Skiexpossa 2012
Yleinen

Lumipallon ensimmäinen kausi on takana

Julkaistu: 27.10.2013

Alamäki-ihmiselle on taas se aika vuodesta, kun talvi on melkein täällä ja sitä odottavan aika käy pitkäksi. Epäviralliseen talvikauden avaukseen eli Skiexpoon on vielä viikko. Pohjoisessa on jo lumi maassa, mutta etelässä lämmintä on kymmenen astetta.

Talvi tekee siis tuloaan, mutta ei ole ihan vielä täällä. Juuri tässä välissä on hyvä hetki kurkistaa, kuinka Lumipallon ensimmäisen kausi sujui.

Lumipallon avaamisessa riitti haasteita ja säpinää

Lumipallo.fi avattiin testausta varten Skiexpo 2012 -viikon maanantaina. Päivä oli kokonaisuudessaan vähintäänkin kaoottinen, kun monelta suunnalta päiviteltiin yhtä aikaa viimeisimpiä tiedostoja. Juuri, kun sivusto oli saatu liveksi, meni versiot sekaisin, ja viimeisten tuntien tekemiset umpisolmuun. Joten ei auttanut kuin peruuttaa vielä keskeneräisempään versioon ja toistaa iltapäivän työt illalla.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Palvelu lanseerattiin kaiken kansan nähtäväksi kevyillä markkinointifanfaareilla Skiexpon yhteydessä, vaikka sisältö ja toiminnallisuudet olivat vielä osittain keskeneräiset. Aurinkomatkat oli mukana lanseerauskampanjassa, jossa arvoimme 1500 euron arvoisen alppimatkan. Kampanja-arvonnan onnekas voittaja noin 10 000 osallistujan joukosta oli Outi K Helsingistä. Pöhinä Lumipallon ympärillä lanseerauksen jälkeen oli lupaavaa ja tavoitteen mukainen reilun 12 000 kävijämäärä toteutui pikaisesti.

Lumipallon talvi oli työntäyteinen

Kauden edistyessä Lumipallosta puuttui kuitenkin edelleen muutamia sinne suunniteltuja avainominaisuuksia. Vastaavia erikoisuuksia ei ollut maailmaan vielä keksitty meille esimerkiksi toteuttaa, joten teknistä ratkaistavaa riitti. Samalla löysimme jatkuvasti pientä trimmattavaa ja keksimme uusia ominaisuuksia.

Toteutukset luokiteltiin 1.0, 1.5 ja 2.0 –vaiheiden toteutuksiin, kun olimme vielä vaiheessa 0.7. Samaan aikaan tiimimme huhki kerätäkseen kaiken oleellisen tiedon kasaan jokaisesta maailman kiinnostavasta hiihtokeskuksesta. Uusien ja suunnitteille tulleiden ominaisuuksien vuoksi järjestelmään tarvittavan tiedon määrä kasvoi yhtä aikaa, kun aiempaa infoa kaavittiin kasaan.

Tässä vaiheessa urakka olisi näyttänyt toivottoman suurelta, jollei sitä olisi tehty uuden luomisen innosta ja rakkaudesta lajiin. Upotimme valtavaan hankkeeseen työajan lisäksi suurimman osan vapaa-aikaamme. Eikä osattu edes ahdistua, koska halusimme niin kovasti luoda käyttäjiä ja koko alaa palvelevan kokonaisuuden.

Kauden jälkeen oli yhteenvedon ja kiitosten aika

Talven korkeasesonki meni nopeasti ohi tiimin huhkiessa sivuston teknistä puolta eteenpäin, uusia yhteistyökuvioita avaten ja kartuttaessa materiaalia hiihtokeskusesittelyihin ja tuleviin artikkeleihin. Kiersimme urakassa ainakin kolmanneksen koko lumista palloa.

Lumipallossa aloittaneet uskomattoman hienot bloggaajat Antti ja Nella osallistuivat myös rinteidenkierto- ja raportointitalkoisiin. Muutama muukin bloggaaja rohkeni hienosti avaamaan peliä jo ensimmäisellä kaudella.

Kauden aikana saimme mukaan jo muutamia rohkeita mainostajia, jotka hahmottivat visiomme ja tulivat mukaan luomaan maailman parasta laskettelu- ja lumilautailupalvelua. Kiitos teille!

Talven aikana saimme avuksemme sisällöntuotantoon myös uskomattoman päteviä harjoittelijoita. Kiitos tärkeästä panoksesta Saaralle, Veeralle ja Helmille sekä kaikille muille avustaneille!

Ensimmäiseen vuoteen mahtui myös monenlaista haastetta. Yksi harmillisimmista oli kolmannen pääosakkaamme, Outdoor Median Skimbaaja- ja Slammer –lehtien pitkässä ja kunniakkaassa taipaleessa vastaan tulleet kannattavuusongelmat. Koska lehdillä riitti omiakin haasteita, ei Lumipallolle saanut ymmärrettävästi lohkaistua kaikkea tarvittua tuotantovoimaa.

Lumipallon kesä meni levätessä ja uuteen kauteen valmistautumisessa

Kauden päättyessä Lumipallon ensimmäinen päätoimittaja Jonna joutui siirtymään henkilökohtaisten syiden vuoksi Lumipallon vetäjästä taustavaikuttajaksi. Niinpä aloimme etsimään Lumipallolle uutta pyörittäjää. Onneksi kaikki odotukset täyttänyt ehdokas tuli vastaan varsin pian.

Ensimmäisen kesäkauden vietimme rauhallisempaa jaksoa kesästä nauttien muun muassa merellä. Teimme kesällä taustatyötä seuraavan kauden isompien toiminnallisuuksien kanssa. Tavoitteeksi otimme saavuttaa tuon 1.0-tilan lähestyvään Skiexpoon mennessä. Ryhdyimmekin Skiexpon viralliseksi verkkomediakumppaniksi, ja päätimme pistää pallon pyörimään viimeistään messuilta alkaen täydellä nopeudella uuteen kauteen.

Suuntana uusi kausi

Päällimmäisenä ajatuksena ensimmäisestä vuodesta on, että tekemistä on paljon eikä Lumipallo pyörinyt ensimmäisellä kaudella kerralla valmiiksi. Sen vierittäminen suureksi ja käyttäjiä parhaalla mahdollisella tavalla palvelevaksi vaatii vielä tekemistä. Uskomme kuitenkin olevamme oikealla tiellä.

Uuden kauden käynnistyessä kutsumme kaikki lukijamme sekä alan toimjat mukaan kehittämään Lumipalloa! Tutustu tarkemmin Lumipalloon ja anna palautetta sekä kehitysideoita.Palautetta voit antaa esimerkiksi sähköpostitse osoitteeseen: toimitus@lumipallo.fi, palaute-lomakkeella, kommentteina tähän blogiin, kehitys ja palaute -palstalla tai Lumipallon Facebook-sivuilla.

Tehdään yhdessä se maailman paras palvelu, millaista olemme kaikki kaivanneet!

full-mask-respirator  
986-pharmacy  
lush-face-masks  
facemasks  
latex-glove  
n95-respirator  
face-masks-diy  
sick-mask  
mouth-cover  
target-patio-furniture  
masks  
latex-mask  
what-do-face-masks-do  
how-often-should-you-use-a-face-mask  
face-masks-walmart  
papr-respirator  
3m-respirator-mask  
amazon-fsa  
walmart-item-locator  
surgical-face-mask  
sick-face  
face-masks-walmart  
what-do-face-masks-do  
face-mask  
walgreens-tampa,-fl  
surgical-face-mask  
walgreens-orlando-fl  
costco-air-filter  
respirator-mask  
t&t-nails  
walmart-item-locator  
medical-masks  
respirator-mask  
rite-aid-stock  
home-depot-respirator  
up&up  
freeman-face-masks  
latex-glove  
disposable  
gma-deals-and-steals-today-2019  
C2150-606  
300-209  
642-997  
MB2-712  
642-64  
300-209  
200-310  
C2090-919  
C2090-919  
200-355  
200-310  
640-916  
C2090-919  
000-105  
C9560-655  
300-115  
70-410  
640-692  
350-080  
210-065  
300-075  
2V0-621  
642-997  
70-410  
300-206  
000-089  
300-208  
70-347  
400-050  
1Z0-146  
300-208  
1Z0-434  
200-355  
C9560-655  
642-999  
70-347  
640-911  
300-209  
70-246  
2V0-621  
1Z0-144  
200-125  
300-135