Keskus, Offpiste, Suunnittelu

Rusutsu – opastettu kierros ensimmäisenä varsinaisena laskupäivänä

Julkaistu: 30.1.2019
Matkamme aikana kiersimme useita pienempi keskuksia kuin Niseko. Olimme kuulleet, että Niseko on hyvin vilkas ja lumet lasketaan nopeasti puhki. Ja näinpä tilanne näytti olevankin. Ensimmäisenä opaspäivänämme opas vei meidät suoraan lähellä sijaitsevaan Rusutsuun. Tämä kirjoitus on lyhyt yhteenveto päivästä ja omatekemän offarikartan esittely.

Maanantaiaamuna klo 8:10 majoituksemme pihaan ajoi auto, jossa meitä vastassa oli Tracey. Ajatuksena oli saada hyvää opastusta lähialueelle jo heti ensimmäisenä kokonaisena laskupäivänä ilman kunnon säätöä ja tämä onnistui täydellisesti. Opas vei meidät Rusutsuun, koska sinne oli tullut hyvin lunta ja porukkaa oli ollut vähemmän sielläpäin liikkeellä. Ja päätös oli hyvä!

Tracey oli buukattu meille Explore Nisekon kautta, joka oli monenlaisia varauksia tekevä firma. Heidän kauttaan onnistuu kissa-ajalut, oppaat ja monenmuunlaisensa seikkailut. Toki he ottavat hieman välistä, kun varailevat vapaita oppaita, joten Traceyn firmaan kannattaa olla suoraankin yhteydessä. Saa saman palvelun halvemmalla hinnalla. Me päädyimme ottamaan oppaat kolmesta eri firmasta (muut kaksi olivat Rising Sun ja Whiteroom), joista varsinkin Rising Sun oli todella kova. Tästä lisää myöhemmin.


Paikanpäältä on lähes mahdotonta saada enää opasta.


Vinkkinä myös se, että oppaat olivat todella varattuja. Paikanpäältä on lähes mahdotonta saada enää opasta ja meidänkin aloittaessa oppaiden kyselyt joulukuun puolessavälissä oli moni paikka jo täynnä. Joten tässäkin asiassa kannattaa aidosti olla ajoissa liikkeellä.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Rusutsun keskus

Rusutsun keskus oli lyhyen (n 40min) ajomatkan päässä. Oppaamme ajoi meidät mukavasti pikkubussissa paikanpäällä ja matkalla juteltiin tulevista laskuista. Rusutsu on hieman hiljaisempi kuin Nisko ja tämän vuoksi koskematonta lunta on helppo löytää. Mekin pystyimme kokopäivän laskemaan täysin hissipuuteria eli skinnausta ei tarvittu.


Offareille mennään porttien kautta ja sen jälkeen Rusutsussa on lähes sama mistä droppaa linjalle.


Nyrkkisääntönä on hyvä pitää mielessä, että offareille mennään porttien kautta ja sen jälkeen Rusutsussa on lähes sama mistä droppaa linjalle. Porttien kautta pääsee hyvin kaikkialle, joten köysien ali kannata lähteä menemään. Sillä voi helposti menettää lippunsa ja muutenkin hommaa katsotaan hyvin huonolla tässä hyvää käyttäytymistä arvostamassa maassa. Näin olleen pahimmillaan vahingoittaa koko vapaalaskuyhteisön mainetta typerillä tempuillaan. Suomeksi: älä perseile.

Rusutauaa Lunta on paljon ja metsät aika avoimia. Näin ollen saimme minimivaivalla mukavaa puuteria pöllytettäväksi. Koska kyseessä oli ensimmäinen Japanin laskupäivä, oli helppo luulla, että tämän syvemmäksi ei puuteri tule, mutta tämä luulo osoittautui vääräksi. Lunta oli silti paljon, vähintään polviin asti. Ei siis yhtään valittamista.

Alla oleva kartta osoittaa meidän päivän aikana laskemat linjat karkeasti keltaisina viivoina. Jossakin kakkoslinjan aikana tippui mukana ollut GoPro hankeen. Eli jos tulee joskus vastaan, niin lähettäkää kiitos postissa. 🙂

Lyhyenä yhteenvetona Rusutsusta voi sanoa, että paikka oli helppo, hyvä ja hauska. Hisseiltä on helppo päästä hyvän puuterin äärelle ja sieltä on myös hyvin helppo päästä pois. Vaikka jonkiverran laskijoita oli paikanpäällä, ei koko paikkaa ollut kynnetty läpi kovinkaan nopeasti. Rusutsu oli näin olleen kenties paras helpon hissipuuterin paikka.

Avainsanat:
, , , ,