Alpit

Odotettu Alppireissu on täällä!

Julkaistu: 27.1.2014

Hejssan ja terveisiä Sveitsistä! Matkan ensimmäinen viikonloppu on nyt takana ja tällä hetkellä olemme kaverimme luona sateisessa Zürichissä. Tänään on laskemisesta välipäivä. Palautellaan jalkoja laskukuntoon huomista ja ylihuomista varten.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Reissu alkoi perinteisesti lähtöbissen ääreltä Helsinki-Vantaan kentältä (okei Suvilla oli skumppaa lasissa :D). Lento sujui hyvin, ja kaikki matkatavaratkin tulivat onneksi Münchenin nopeasta vaihdosta huolimatta perille.

Kentältä päästyämme pakkasimme vuokra-auton täyteen ja lähdimme ajamaan kohti Arlbergin alppialuetta ja Bachin kylää. Saimme heti ensimmäisenä päivänä muistutuksen Alppien olosuhteista: navigaattori ohjasi meidät reitille, jonka yksi tieosuus on suljettuna talvisin. Sen sijaan, että matkaa olisi ollut jäljellä enää 30 kilometrin, meille tuli n. 100 kilometrin lisälenkki. Perille Bachiin päästiin vasta puoliltaöin.

Seuraava aamu valkeni täysin kirkkaana auringon helliessä Alppien keltanokkia. Pieni, mutta sitäkin pippurisempi Volkkari vei meidät Warthin kylään, josta otimme ensimmäisen hissin kohti hiihtoaluetta ja Lechin suosittua hiihtokeskusta.

Lech on yksi alue Arlbergin valtavalla hiihtoalueella, joista tunnetuin lienee St. Anton. Sen lisäksi alueeseen kuuluvat Lech, Warth, Schröcken ja Zürs. Laskettavaa näillä alueilla riittää varmasti viikoksi ellei pidempäänkin. Meidän suunnitelmissa oli viettää rinteillä 2 päivää.

Lauantaina ilma oli täydellinen: aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, eikä tuulikaan juuri tuivertanut. Mutta ei niin paljon hyvää, ettei vähän huonoakin. Rinteet olivat nimittäin todella surkeassa kunnossa. Paria poikkeusta lukuunottomatta koko alueen mäet muistuttivat enemmän kumpareikkoa kuin laskettelurinnettä, joten kunnon aurinkokruisailusta emme valitettavasti päässeet nauttimaan.

Ilman ollessa mitä mainioin ja Alppien näyttäytyessä parhaimmillaan, ei näistä maisemista kuitenkaan voinut olla nauttimatta. Ensikertalaisina saimme varmasti parhaan mahdollisen startin alppiuralle. Pieni pettymys rinteistä kuitenkin jäi, joten seuraavaksi on metsästettävä parempilaatuisia mäkiä jostain muualta. Kenties sellaisia voi meille tarjota Flims-Laax, jonne aiomme nyt viikolla suunnata.

Alpeilla suunnitelmat saattavat mennä hetkessä uusiksi. Sunnuntaiaamu todisti sen, mistä monet ovat puhuneet: sää voi muuttua nopeasti. Tässä tapauksessa lunta tuli taivaan täydeltä. Päätimme jättää sunnuntain laskut väliin ja suunnata pois vuorilta vielä, kun se oli mahdollista. Suomalaisesta talviajotaidosta otettiin kaikki irti, kun sujuttelimme pois vuorilta jyrkkiä ja kapeita alppiteitä pitkin.

Vuorilta päästyämme käväisimme toteamassa Liechtensteinin kuriositeetinomaisen pääkaupungin Vaduzin. Lilliputtivaltion pääkaupunki oli nähty noin viiden minuutin kävelyn jälkeen. Sieltä ajoimme alppimatkamme hermokeskukseen Zürichiin kaverimme luokse.

Viikon aikana suunnitelmissamme on käydä Flims-Laaxin hiihtoalueella, joka sijaitsee reilun tunnin ajomatkan päässä Zürichistä. Lisäksi aiomme katsastaa Flumserbergin keskuksen, joka sekin sijaitsee varsin lähellä Zürichiä. Viikonlopuksi suuntana on Valaisin laakso, Verbier ja Chamonix. Niistä tarinaa sitten tuonnempana!

Ciao,
Tommi

Avainsanat:
, ,