Åre, Eetu

Huippupäivä Åressa!

Julkaistu: 17.4.2014

Perjantaiaamu valkeni kauniina. Käytiin viereisen talon alakerrassa, Grädda nimisessä leipomossa aamiaisella ja suunnattiin Skistarssin vuokraamoon hakemaan laskukamppeet. Välineet saatuani aloin tajuta ettei lainakamariski olisi ehkä kannattanut. Vuokraamon sukset näyttivät kyllä oikein kilpailukykyisiltä, mutta lautapuoli järkytti ja hieman teki jopa mieli vaihtaa suksiin. Päätin kuitenkin kokeilla lautaa ajatellen, ettei se homma varusteista voi olla kiinni.

Meidän poppoo. Vasemmalta: Miika, Niko, Antti ja Joonas

Keli oli niin hieno että päätimme heti lähteä koluamaan offareita. Hieman oli alhaalla vaikea uskoa, että lunta rinteiden ulkopuolella riittävästi olisi, mutta oppaamme David antoi kaikille lumiturvallisuusvälineet ja suuntasimme kabiinilla huipulle. Kabiinin jälkeen saimme vielä kelkkakyydin aivan toppiin, josta näkymät oli kyllä hienot. Välinemurheet unohtuivat, kun pehmeä lumi alkoi tuntua laudan pohjaa vasten. Toki muutama ärräpää ja haikailu omaan pulkkaan tuli, mutta kyllähän noissa olosuhteissa laskisi vaikka kakkosnelosella. Kuitenkin suuri myötätunto kaikkia oppilaitani kohtaan, jotka yrittävät vuokrakamoilla laskea.

Välillä täytyy vähän kävellä jotta voi..

..paahtaa omia linjoja.

Oli kyllä yllättävän hyvät offarit. Mukavan jyrkkiä pätkiä, paljon mahdollisuuksia droppeihin ja lumitilanne oli hyvä.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Lumikin oli niin innokas, että lähti välillä liukumaan. Onneksi vain kuori, pohjat olivat vakaat.

Syömään poikettiin 720 ravintolaan, josta oli hyvä katsella kun ammattilaiset hakivat tatsia illan karsintoihin. Aurinko vielä vähän pilkotteli ja ulkona tarkeni loistavasti.

”musta linja” näkyi kivasti terassilla syödessä.

Laskettiin melkeimpä täyspäivä. Pienen saunottelun ja relailun jälkeen taksi haki meidät syömään Wallmansiin. En ollut paikasta ennen kuullut, mutta olipa show! Tarjoilijat lauloivat tanssien ja yleisö oli hyvin messissä. Hyvin erillainen ja hauska kokemus, eikä varmaan omalla lomalla olisi tullut löydettyä paikalle. Menu oli jo etukäteen päätetty ja oli kyllä hyvät pöperöt!

Jatkuu..

E