Courmayeur-hiihtokeskus
 • Courmayeur rinteet
  Courmayeur hiihtoalue
  Courmayeur rinneravintola
  Courmayeur maisemat
  Courmayeur Mont Blanc
 • Courmayeur-ski-1
  Courmayeur-ski-2
  Courmayeur-ski-3
  Courmayeur-ski-4
  Courmayeur-ski-5

Courmayeur – Historiaa ja eleganssia

Courmayeur on Pohjois-Italiassa Aostan laaksossa sijaitseva perinteinen alppikylä, joka on säilyttänyt perinteisen ilmeensä. Autoton kylä Mont Blancin jylhän silhuetin varjossa, antaa todellisen irtioton arjesta.

Historia on Courmayeurissa kaikkialla läsnä. Hyväkuntoiset vanhat hirsirakennukset, mukulakivikadut ja oma alppimuseo tarjoavat tunnetta ja tietoa kylän pitkästä historiasta.

Kylä herää eloon rinnepäivän jälkeen

Courmayeur elää rinteiden rytmissä. Hissien sulkemisen jälkeen keskustan Via Roma -katu herää henkiin kansan saapuessa leppoisalle after skille tai shoppailemaan. Viikonloppuisin ja italialaisten lomaviikoilla keskukseen saapuu paljon ladyjä lähikaupungeista turkistensa kanssa luomaan eksklusiivista tunnelmaa omalla eleganssillaan.

Off-pisteiden kutsuhuuto

Courmayeurissa panostetaan rinnealueiden ulkopuoliseen laskemiseen. Ja miksipä ei, sillä takamaastoissa on paljon upeita, helposti saavutettavia reittejä. Myös helihiihto on mahdollista. Erilaisia retkiä on tarjolla joka taitotasolle, joten myös ensikosketus puuteriin on  mukava hakea Courmayeurista.

Kaikki ei pelaa kuin elokuvissa

Pohjois-italialaisia kutsutaan usein “sudeetti-saksalaisiksi”, ilmaisemaan asioiden tehokasta toimimista. Coyrmayeurissa on paikoin peri-italialainen meininki, eikä asioita ole tehty aivan viimeisen päälle. Toisaalta keskuksen kiireetön tunnelma antaa paljon anteeksi, vaikka kaikki palvelut eivät salamana toimisikaan.

Courmayeur tarjoaa viikoksi vähän laskettavaa

Itse Courmayeurissa on Alppien keskukseksi vähän laskettavaa, vain noin 100 rinnekilometriä. Alppilomaa suunnittelevan kannattaakin punnita ennen matkan varaamista tarkasti laskumaaston määrää ja tunnelmallista hiihtokylää hieman suurempiin kohteisiin verrattuna.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Himolaskijalle maisemien vaihtaminen on kuitenkin tehty helpoksi, sillä Pilassa, La Thuilessa, Cerviniassa ja Chamonixissa vierailut onnistuvat helposti linja-autolla. Linja-auto tulee muutoinkin tutuksi Courmayeurin kävijöille, sillä eri rinnealueet eivät ole hisseillä toisiinsa yhteydessä.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 2.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)
Courmayeur - Historiaa ja eleganssia, 2.0 out of 10 based on 1 rating

Plussat

 • Paljon hienoja offarireittejä
 • Ruuhkaton
 • Kaunis ja historiallinen

Miinukset

 • Rinnealueet eivät ole hissiyhteydessä toisiinsa
 • Kylässä hiljaista
 • Viikoksi vähän laskettavaa