Davos - hiihtokeskus
 • Davos kylä
  Walserhaus in Davos
  Davos gondolihissi hiihtohissi
  Davos kongressikeskus hiihtokylä alppikylä
  Freeriding
 • Davos alppijärvi maisema alppimaisema
  Davos shoppailu afterski hiihtokylä alppikylä
  Davos ilta hiihtokylä alppikylä
  Davos alppikylä hiihtokylä
  Davos alppikylä hiihtokylä alppimaisema hiihtokeskus
 • Davos ski resort
  Davos Parsennbahn
  davos parsenn
  davos Weissfluhgipfel
  davos Hauptertäli
 • davos off-piste hiking
  davos gondola ski resort
  davos ski center
  davos parsenn
  davos for ofamilies
 • davos mountains
  davos rinneravintola
  davos parsennhütte
  davos hissit
  davos parsenn
 • davos parsenn rinneravintola
  davos Weissfluhgipfel
  davos Skihütte Gruobenalp
  davos Weissfluhgipfel
  davos Weissfluhgipfel
 • davos Klosters
  davos hintataso
  davos Weissfluhgipfel
  davos berghaus
  davos Weissfluhgipfel
 • davos tourism
  davos
  davos nordic skiing
  davos
  davos
 • davos
  davos skiing
  davos parsenn
  davos
  davos shopping
 • davos dorf
  davos jakobshorn
  davos jakobshorn skier
  davos jakobshorn slope
  davos jakobshorn skiing
 • davos jakobshorn
  davos jatzhütte restaurant
  davos jakobshorn restaurant
  davos jatzhütte
  davos jatzhütte restaurant
 • davos jatzhütte jakobshorn
  davos jatzhütte jakobshorn
  davos snow park for children
  davos weissfluhgipfel
  davos parsenn ski train
 • davos dorf city
  davos jakobshorn
  davos jakobshorn ski area
  davos parsenn skier
  davos platz city

Davos – Todellinen hiihtokaupunki

Sveitsin Graubündenissä sijaitseva Davos nousee vuosittain otsikoihin kansainvälisen talousfooruminsa ansiosta, mutta on myös erinomainen talviurheilukeskus. Käytännössä Davos muodostuu useammasta keskuksesta, jotka ovat bussiyhteydessä toisiinsa.

Tammikuun talousfoorumin aikaan Davos vilisee julkkiksia ja turvamiehiä. Heidän kiinnostuksensa kohde ei ole ympäröivissä vuorissa muuten kuin ihailun osalta. Sehän sopii hiihtäjälle, sillä kaupunki tarjoaa erittäin monipuoliset puitteet harrastamiseen. Davos jakautuu kahteen osaan, Dorfiin ja Platziin, joista jälkimmäinen on kätevämpi majoittumispaikka hissien läheisyyden ansiosta. Lisäksi Platz on eläväisempi ja viihtyisämpi.

Maastohiihtäjille Davosin korkeus, 1 560 metriä, aiheuttaa varmasti omat haasteensa ja perinteisenä maailmancupin paikkana hiihtäjät ymmärtävät sekä korkeuden että loistavan latuverkoston tarjoamat mahdollisuudet. Suomalaisille hyvä latuverkosto on oikeastaan itsestäänselvyys, mutta Alpeilla asia on toisin. Tosin maisemat ovat sitten oma lukunsa.

Nuorekas Jakobshorn

Jakobshornin alue on nuorten suosima, sen parkki erinomainen ja rinteet vauhdikkaita. Davos Platzilta nousee kabiini suoraan alueelle ja offari Dischmataliin on todella hyvä, mutta paluu takaisin hisseille tapahtuu osin omin voimin pitkin latupätkää, josta on jatkoyhteys maksullisella bussilla. Korkeuseroa laskulle kertyy 800 metriä ja koska rinne on pohjoiseen, säilyy lumi hyvänä pitkälle kevääseen. Reissu vaatii kuitenkin vähintäänkin kohtuullista kuntoa ja hyvää laskutaitoa. Varsinkin viikonloppuisin

Jakobshorn täyttyy taitavista laskijoista, jotka hiovat temppujaan laadukkaassa parkissa. Voisi olettaa, että päivän päätteeksi meininki olisi riehakasta, mutta Sveitsissä on toisin. Laskijoilla on kypärät päässä ja hiihdon jälkeisestä elämästä nautitaan hillityn iloisesti.

Ruuhkaton Rinerhorn

Bussimatka Rinerhornille kannattaa, sillä se on ruuhkaton ja rinteet ovat vauhdikkaita. Metsälaskupätkää on mukavasti ja välillä voi hissinousun aikana seurata pitkän rodel-kelkkaradan tapahtumia. Ankkurihissit eivät houkuttele väkeä, ja rinneravintoloissakin on sellaista vanhan ajan meininkiä, jota ei enää välttämättä löydä joka paikasta. Rinerhornin seitsemän hissiä takaavat hienot laskut aina laaksoon saakka, joten paikassa menee päivä jos toinenkin.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Aurinkoa rakastavat keskittyvät kruisailemaan Pischan avonaisilla ja leveillä rinteillä. Miellyttävää laskemista on laajalti, mutta varsinaisia haasteita kuuden hissin alue ei tarjoa. Nautiskelijat viihtyvät varmasti!

Avara Parsenn-Gotschna

Kolmen edellä mainitun alueen vastapuolella ovat vielä Parsenn – Klostersin ja Madrisan hiihtoalueet, jotka kannattaa ehdottomasti käydä tutkimassa. Lasku Klostersiin ja aina Küblisiin saakka on pitkä (12 km)  ja nautinnollinen ja välillä voi pysähtyä rinnelounaalle viihtyisään rinneravintolaan, varsinkin, jos sattuu olemaan Klostersissa samaan aikaan kuin Englannin kuninkaalliset.

Paluun Davosiin voi tehdä kätevästi joko junalla tai bussilla, joihin hissikortti käy. Huomioitavaa on, että hissilipulla pääsee matkustamaan ilmaiseksi keskusten välillä, mutta jos hakeutuu sivulaaksoihin, joutuu bussikyydistä vähän pulittamaan. Parsenn on avara ja Weissfluhgipfelin huipulta 2844 metrin korkeudesta on huikeat näkymät laaksoon. Ala-asemalle kannattaa kiiruhtaa heti aamusta tai sitten iltapäivällä, sillä loma-aikana Parsenn voi olla ruuhkainen.

Madrisan alueelle noustaan Klostersista, mutta reissu kannattaa tehdä, sillä aurinkoterassilta ovat näkymät alas laaksoon ja Klostersiin melkoiset. Hissejä on kahdeksan ja rinteet ovat haastavampia kuin Pischalla.

Ravintolatarjonta on Davosissa varsin monipuolinen, onhan kyseessä aito kaupunki. Hintataso on sveitsiläisittäin maltillinen, ja voihan hiihtopäivän päätteeksi suunnata vaikka katsomaan Sveitsin jääkiekkoliigan peliä Vaillant –areenalle. Fanikulttuuri on jo itsessään kokemus.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 3.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)
Davos – Todellinen hiihtokaupunki, 3.0 out of 10 based on 1 rating

Plussat

 • Lumivarma
 • Monipuolinen hiihtoalue
 • Kaupungin mahdollisuudet

Miinukset

 • Hintatason vaihtelu
 • Keskukset eivät hissiyhteydessä toisiinsa
 • Parsennin ruuhkainen ala-asema loma-aikoina