Hyppää sisältöön

Kokonniemi – Porvoon pirteä kaupunkimäki

Kokonniemen laskettelukeskus tai ruotsalaisittain ”Kokon” sijaitsee aivan Porvoon keskustan kupeessa. Matka Helsingistä rinteille kestää noin puoli tuntia, joten pääkaupunkiseudun laskettelija pääsee Kokonniemeen halutessaan nopeasti omalla autolla tai vaikka bussilla.

Kokonniemi sijaitsee aivan Porvoon keskustan tuntumassa, joten kaupungin palvelut ovat aina laskettelijan ulottuvilla. Etäisyyttä on kuitenkin juuri sen verran, etteivät hiihtokeskuksen hissit yleensä pääse ruuhkautumaan helsinkiläisistä kanssalaskijoista. Etenkin Vanha Porvoo kahviloineen ja kapeine katuineen on sitä tuntemattomalle näkemisen arvoinen paikka, johon kannattaa tutustua ennen laskupäivää tai sen jälkeen.

Rinteet Porvoon yllä

Kokonniemen hiihtokeskuksella on tarjota laskijalle kuusi hyvässä kunnossa pidettyä rinnettä ja viisi hissiä. Laskumaasto vaihtelee lasten Babyrinteestä mustalla värillä merkittyyn Isoon rinteeseen. Laskettavaa korkeuseroa on parhaimmillaan noin 60 metriä ja huipulta aukeavat hienot maisemat Porvoon kattojen ylitse.

Laskettelukeskuksen pisin rinne on 420-metrinen loiva Perherinne, jota laskiessa kelpaakin ihailla Porvoonjoen yli kaupungin suuntaan avautuvia kauniita maisemia. Koko rinnealue on valaistu, mikä mahdollistaa laskettelemisen arkisin ilta-yhdeksään ja viikonloppuisin kuuteen saakka.

Ruuhkatonta parkkilaskua

Kokonniemen laskuvalikoimaan kuuluu kaksi nuorten temppulaskijoiden keskuudessa suosittua snowparkkia – Street ja Ministreet. Parkit sijaitsevat hiihtokeskuksen molemmin puolin ja niiden temppumaasto sisältää hyppyreitä, reilejä ja boxeja. Ministreet on osa Kokonniemen itäpuoleista lastenmaata, johon myös lyhyet Babyrinne ja Harjoittelurinne kuuluvat.

Hiihtokeskuksen hissit ovat etupäässä ankkureita, mutta mukana on muutamia naruhissejä ja yksi sompahissi, jotka yhdessä kykenevät palvelemaan lähes 6 000 henkeä tunnissa. Riittävä hissikapasiteetti yhdistettynä puolen tunnin ajomatkaan Helsingistä varmistavat, ettei jonoja pääse Kokonniemessä juurikaan syntymään.

Laskettelukeskuksen hyvät peruspalvelut

Lähellä Ison rinteen ankkurihissin ala-asemaa sijaitsee Kokonniemen välinevuokraamo. Vuokrattavana on laskettelusuksien ohella myös lumilautoja sekä telemark- ja lastensuksia. Myös huoltopalveluita laskijan omille välineille tarjotaan.

Kokonniemestä löytyy myös hiihtokoulu. Opetuksessa panostetaan henkilökohtaisuuteen sekä pieniin ryhmäkokoihin opettajaa kohden. Lapsille tarkoitetuilla Werneri-kursseilla opitaan turvallisesti laskettelun alkeet sekä rinteiden pelisäännöt. Isommilla oppijoille Kokonniemen hiihtokoulu tarjoaa sekä ryhmä- että yksityistunteja laskettelusta, lautailusta sekä myös telemarkista.

Keskellä hiihtokeskusta sijaitsee myös Kokonniemen rinneravintola Hölmöpulu. Hölmöpulussa on B-oikeudet ja sen valikoimaan kuuluvat kana- tai nakkikorit, virvokkeet ja kuumat juomat, joita kelpaa hyvällä säällä nauttia ravintolan terassilla. Rinneravintola seurailee keskuksen aukioloaikoja, joten välipalaa ja juotavaa on keskuksessa laskevalle tarjolla aina.

Hiihtoa Runebergin kotikonnuilla

Rinteiden ulkopuolinen laskettelu ei Etelä-Suomen hiihtokeskuksille tyypilliseen tapaan Kokonniemessäkään valitettavasti onnistu. Hiihtolatuja ja kävelypolkuja toki löytyy ja metsäisistä maisemista pääsee nauttimaan vaikkei itse laskettelisikaan.

Latuverkostosta löytyy kolme eri mittaista hiihtolatua talvisissa metsämaisemissa, joten suksia pääsee alueella käyttelemään luonnon keskellä myös ilman hissinousuja jos maastohiihto kiinnostaa. Kokonniemen alue on Porvoon suosituimpia ulkoilupaikkoja, jossa myös maamme kansallisrunoilija Johan Ludvig Runeberg on aikanaan liikkunut ja metsästänyt.

Kokonniemi on ruuhkaton ja rauhallinen hiihtokeskus

Kokonniemen laskettelukeskus on etenkin paikallisten suosiossa ja tarjoaa pääkaupunkiseudulla asuville ruuhkattoman vaihtoehdon puolen päivän mittaiselle laskureissulle. Porvoon keskusta ja linja-autoasema sijaitsevat kävelymatkan päässä ja etenkin kaunis vanhakaupunki on tutustumisen arvoinen. Kaupungin hotellien ansiosta myös pidempiaikainen laskureissu Porvooseen on helppo järjestää.

Laskettelukeskuksen rinnevalikoimasta löytyy jokaiselle jotakin sopivaa. Kaikkein parhaiten alueella viihtyvät kuitenkin pienten lasten kanssa rauhallisesti laskettelevat vanhemmat, sekä nuoret temppulaskijat, jotka hakeutuvat yleensä keskuksen suuremmalle streetille.

Plussat

  • Laskettavaa kaikille
  • Ruuhkaton
  • Porvoon kaupunki kävelymatkan päässä

Miinukset

  • Vähän jyrkkää laskettavaa
  • Rinneravintolassa pieni valikoima
  • Ei offareita

Toimituksen arviot

Aloittelijoille
Experteille
Harrastelijoille
Vapaalaskuun
Freestyleen / Parkkilaskemiseen
Perheille
After skihin ja yöelämään

Hiihtokeskukseen liittyvät artikkelit

Kausikortteja halvalla

Osallistu ja voita – arvonnassa päivälippuja Kokonniemeen!

Hiihtolomat käynnistyivät – myös Etelä-Suomessa erinomaiset olosuhteet

Kausikorttilaisuus Kokonniemessä kannattaa

Lisää hiihtokeskukseen liittyviä artikkeleja