Muuta, Ylläs

Iso-Ylläksen suuri munkkivertailu

Julkaistu: 21.1.2014

Ojennan nuhruisen vitosen myyjälle, kiitän ja istahdan pöydän ääreen. Poskia punottaa ja sormia polttelee kun veri alkaa taas kiertämään. Avaan monon soljet ja hörppään höyryävää kaakaota. AAIH PERHANA! Ompas kuumaa.

Koska munkki+kaakao on laskettelussa must, päätettiin kartoittaa kuppilatarjontaa Ylläsjärven puolella.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Café Lippuluukku ☆☆☆ paras munkki
Uusi, melko pieni paikka, eikä aina löydy istumatilaa. Laaja munkkivalikoima: perinteinen rinkeli, omena- & berliinimunkki. Aamulla leivottuja ja maukkaita. Omenamunkit silloin tällöin kurttuisempia, mutta Ylläksen parhaita!

Off-Piste ☆☆☆☆ mahtavin paikkana
Uusi paikka löytyy ihan rinteen juurelta. Huikea sisustus – menkää kurkkaan discopallo – ja oikea takkatuli palaa nurkassa. Kahdessa kerroksessa on hyvin tilaa ja yläkerran sohvat plussaa jalkoja lepuuttaessa. Munkissa vattuhilloa, nam! Ja muutenkin oikein kelpo, vaikka onkin teollinen. Off-pisteessä on kans afterskiitä joka päivä kello kolmeen asti, huhhuh :D

Taiga ☆☆ jättiläinen
Iso ravintolakeskus ala-aseman vieressä. Sesongin mukaan avoinna joko pubin puoli tai koko iso puoli. Tarjolla tavismunkkeja ja Tazza-kaakaota. Ruokaa löytyy kylläkin jokaisen makuun, mutta sen odotteluaikaan kannattaa varautua – toisinaan menee 10min ja joskus jopa tunti kauemmin.

Ylläskammi 718 ☆☆☆☆ Lapin mystiikkaa
Ylläksen huipulta, tykkylumen peitosta löytyy ylivoimasesti tunnelmallisin kuppila. Pikkuisessa Kammissa on tiivis meininki ja paikan erikoisuutena on kuksaosakkeet. Oman kuksapaikan saa 171,80 euron hintaan, ja aina vieraillessa se täytetään kuumalla juomalla. Vaniljamunkki on oiva vaihtelu munkkien mussuttamiseen, mutta tarjolla on myös perinteisiä rinkelimalleja. Ainoa, mistä voi nillittää on Nesquikin kaakao, mielummin Tazzaa!

Aurinko ☆☆☆ maisematerassi
Pääsee oikeuksiinsa vasta keväällä, koska nimensä mukaan kaipaa auringon paistamaan terassille. Iso paikka, muttei kovin viihtyisä sisältä. Paikka on samassa Elämysravintoloiden omistuksessa kuin Kammi, joten munkit ja kaakao ovat samaa tavaraa.

Café Gondol avaa ovensa vasta helmikuussa, joten se ei ehtinyt mukaan vertailuun.

Mitkä on teiän suosikkitaukopaikkoja Ylläksellä? Vai löytyykö oma feivöritti jostain muualta?

A&E