Alppireissu14, Putsku

Alppireissu 1/4 – Sölden

Julkaistu: 24.2.2014

Neljä viikkoa takana ja ajateltiin, että nyt voitais tehdä vähän yhteenvetoa reissusta. Aikajärjestyksessä edetään, joten ensimmäisessä osassa puidaan Sölden. 

Söldenissä riittää kolmen tonnin huippuja.

Alppien heikon lumitilanteen vuoksi lähdettiin Söldeniin, jossa jäätikkö takaa varmat lumet. Aurinkomatkojen äkkilähdöllä päästiin hyvään hintaan liikkeelle ja oli hauska saada kokemusta ”aivotnarikkaan” -pakettimatkasta. Homma toimi kyllä hienosti. Kaikki oli tehty mahdollisimman simppeliksi ja ohjelmaa oli mietitty joka päivälle.

Giggijochbahnin alueella sijaitsevat loivat rinteet keräävät väkeä heikommallakin kelillä.

Eetulla oli pientä flunssaa reissuun lähdettäessä ja pitihän sen iskeä sitten Ainollekin loppuviikoksi. Muutama laskupäivä ja riehakkaimmat afterskit jäivätkin välistä, mutta onneksi päästiin aikalailla kokonaan kokemaan Sölden. Hyvän puuterin takia myös parkki jätettiin välistä, mutta obstaakkeleita näytti löytyvän kaiken tasosille kikkailijoille.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Taitaapi kaikki olla omia jälkiä.

Kylää halkoo joki, jonka toinen puoli on selkeästi rauhallisempaa majoitusaluetta. Toiselta puoleta löytyy taas kaikki ravintolat, putiikit sekä päähissit, jotka sijaitsevat kylän molemmissa laidoissa. Niillä pääsee ylös rinnealueelle ja myös kyläänlasku tapahtuu näihin paikkoihin. Ne toimivat näppärästi, eikä ruuhkia syntynyt. Kylän lävitse kulkee myös hiihtobusseja erittäin tiheään tahtiin, joten liikkuminen on helppoa. Positiivinen yllätys oli myös, että saatiin vielä junnualennus hissilipuista. Rinteitä riittää kyllä laskettavaksi ja jos vielä lisää kaipaa niin bussilla pääsee Obergurgliin. Söldenin hissilippua ostaessa voi kympin lisämaksusta siis ostaa myös päivän sinne.

Hissioffarit riiitti meille mainiosti sillä lääniä oli siellä täällä kuten aikaisemman postauksen videosta voi huomata. Vaikutti kyllä paikkana siltä, että helposti löytyisi viikoksi pelkkää offiakin.

Joinain päivinä pehmeetä lunta löytyi reilusti myös rinteissä.

Jos jotain negatiivista haluaa Söldenistä kaivaa, niin kylää halkova maantie on hyvin vilkas ja kapea jalankulkuun. Myös jäätikkö sattui meidän aikana olemaan useampana päivänä kiinni. WLAN-yhteydessä oli kaunis ajatus, että se toimisi hisseissä ja kuppiloissa, mutta käytännössä homma ei pelittänyt kuin joissakin hassuissa paikoissa.

Eilen pestiinkin urakalla kotona pyykkiä ja tänään suunnattiin jälleen lentokentälle. Nyt ollaan jo tutussa ja turvallisessa hiihtokoulun kämpässä Ylläksellä.

A&E

Avainsanat: