Hiihdonopetus, Ylläs

Uutta oppia tänä talvena – kuumottaa jo!

Julkaistu: 05.12.2015

Aino

Toivottavasti ei ole tasan kuukauden päästä jalka paketissa tai kylkiluu kasassa. Mulla on nimittäin juuri silloin SHOryn alppi-freestyle -moduulin viimeinen kurssipäivä meneillään!

DSC_4867

Manu offihyndällä

Hiihtokoulussamme on erittäin tärkeää, että opettajat ovat päteviä ja opetettavat lajit ovat hyvin hallussa. Tämän vuoksi kaikkien on koulutettava itseään vähintään kolmen vuoden välein, joka on mun mielestä tosi hyvä juttu. Mulla koittaa siis koulutusvuosi nyt. Kursseilta saa aina paljon uusia ideoita tunneille ja samalla omat taidot vahvistuvat. Ja ovathan nuo samanhenkiset kaveritkin aika iso bonus!

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Ylläksellä järjestetään tammikuun alussa neljän päivän mittainen alppihiihdon freestylemoduuli, jonne olen itseni ilmoittanut mukaan. Hieman on jännittyneet fiilikset, koska tiedossa on oman mukavuusalueen ulkopuolelle loikkimista – en siis todellakaan tunne oman paikkani olevan reilillä tai hyppyrin nokalla! Toki siellä parkissakin on porukalla tullut treenattua ja hauskaa on ollut. Tiedän, että enemmän tämä on asenteesta kiinni ja vain kokeilemalla uutta voi sen oppia.

parkki4

Lähtötaso on luokkaa invapressissä (rinteen tasossa, suoraan laskemalla saavutettava obstaakkeli) pyörii kolmonen eli voisi huonomminkin olla. Parantamisen varaa kyllä kuitenkin löytyy ja mulla on melko suuret odotukset tästä kurssista. Yksin mua ei ikinä parkista löytäisi ja uskon, että suurin apu rohkaisuun ovat kurssin muut hiihtomaikkakollegat, jotka tällä kertaa ovatkin kaikki tuttuja tunturiperheen jäseniä.

Eniten haluan oppia uskaltamaan enemmän ja odotan jo moduulia tosi innolla!

Kuukauden päästä huutelen sitten, että miten selvittiin.

A