Eetu, Kamppeet, Putsku, Topi Leikas Photography, Ylläs

Uusi puuteripulkka

Julkaistu: 30.12.2015

Eetu

Haudi!

Jos ootte seuranneet toimintaamme viimeaikoina, niin olette saattaneet huomata mun uuden puuteritykin. Tän kauden hankinta on malliltaan Nitron Quiver Pow ja sillä on mittaa 154 centtiä. Lyhyin lautani ikinä, mutta leveys nosessa sekä lyhyt, haarautuva swallowteili korvaavat pituuden puutteen. Lauta on ketterä ja kantaa loistavati pehmeässä. Tilatessa pohdin myös toista 183 pitkää Nitron Quiver Cannon järkälettä, mutta lopulta ajattelin järjellä. Missä ihmeessä laskisin itseni pituisella laudalla? Suomessa harvemmin lunta on niin paljon, että se pääsisi elementtiinsä. Cannonia olisi ollut myös aika mielenkiintoista pakata mukaan reissuun.. mutta olishan se tietty ollu pähee!

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

DSC_6576

Tosi toimissa

Sattu melkosen hyvä tuuri, että Ylläkselle saapuessa dumppasi reilusti. Piti samantien asentaa siteet lautaan ja lähteä mäkeen. Alku oli tietty tatsin hakemista, kun kauden ekat laskut kyseessä, mutta nopeasti pääsi jyvälle. Rinteessä lauta toimii yllättävän hyvin joskin kantilta kantille vaihto on hitaahkoa laudan leveydestä johtuen. Puuterissa taas lauta ahh mitä tähän nyt sanois – sinnehän se on tehty! Todella kevyesti leijui, eikä kuormittanut jalkoja läheskään samalla tapaa kuin normi lauta. Alun surffailun jälkeen lauta sai myös vähän ilmaa alleen, kun alettiin tehdä hyppyreitä.

DSC_8074

Itku pitkästä ilosta

Valitettavasti viikon jälkeen hymy hyytyi, kun jossain pyöriessä teili meni hitusen lyttyyn. Lauta on aika herkkä iskuille ja useammassa paikassa alkaa näkyä arpia. Laudan käyttötarkoitus taitaakin enempi olla lepposeen surffailuun, eikä rämäpäiseen pomppimiseen.

DSC_8495

Tuomio

Vaikka lauta meneekin nyt verstaalle korjattavaksi, niin ehti siihen jo vähän ihastua. Suurin heikkous on lähinnä tuo kestävyys, ei siedä kiviä kopautella yhtään. Eipä tuo mitään – Epoksia pintaan vaan, putskulaudassa täytyykin olla vähän särmää. Lauta on tehty rentoon cruisailuun pehmosessa lumessa ja sillä pääsee vauhdilla etiäpäin. Meikäläiselle (183cm) laudan lyhyt mitta tekee siitä ketterän, mutta leveyden ansiosta kantavan vehkeen. Ja jos ei putskua löydy, niin kyllä tolla rinteessäkin huristelee.

Kuvacreditit näistä helmistä Topille ja jäbän reissufiilikset pääsee tsekkaamaan täältä!

-E

Avainsanat:
, , , ,