Eetu, Kuvailu, Topi Leikas Photography

Urbaania laskemista

Julkaistu: 28.1.2016

Eetu

Moro!

Sattupa hyvä tuuri ja sunnuntaina saatiin dumppi etelään ennen tän viikon vesisateita. Parit kivat kurvit läheisellä vanhalla hyppyrimäellä ja vielä maanantai-iltana ehdittiin mennä kokeilemaan saataisko, jotain kuvia aikaiseksi katuspotilla.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Oon melko varma, että tätäkin lukee joku joka kyseenalaistaa mitä järkeä on mennä laskemaan kaduille. Sitä vartenhan on olemassa laskettelukeskukset ja niihin rakennettu temppuilua varten hyppyrit sekä reilit. Miksi siis suotta lähteä tuhoamaan lautansa johonkin betoniseinään tai hiekoitettuihin rappusiin?

DSC_0183

Sunnuntaina laskettiin putskua!

DSC_5788

Tullaan tähän ikuiseen kysymykseen onko missään mitään järkeä? Miksi juostaan pallon perässä nurmikolla tai luetaan jonkun huuhaa blogeja? Tätä hommaa oon alkanut ajatella siltä kantilta, että keskuksissa käydään treenaamassa ja kaduilla taidot pääsevät sitten tosi testiin. On hieno fiilis kun voi soveltaa osaamistaan erilaisissa paikoissa. Siihen kun lisätään vielä valo ja/tai videokuvaus niin aletaan olla asian ytimessä. Urbaanilaskeminen onkin mun mielestä lähes puhdasta taidetta. Kierrellään etsimässä makeita paikkoja, mietitään mitä temppuja voisi vetää sekä millainen valaistus ja kuvakulma toimisi parhaiten.

Ei mulla suurimpana haaveena ole reilien nakuttelu Espoon Saunalahdessa, vaan ehkä ennemmin suuntaisin isojen vuorten takamaastoihin. En myöskään rehellisesti sanoen jaksa katsoa 10 minuutin leffapätkiä pelkästä urbaanista kaiteiden hinkkailusta, mutta monipuolisuutta arvostan. Kaikkea pitää pystyä vetämään ja kaduilla on mahdollista näyttää luovuutensa.

Niin ja me ollaan tässä hommassa siis ihan keltanokkia. Sen verta vähän on toistaseks käyty kuvailemassa, eikä lopputuloksilla voida vielä suuremmin ylpeillä. Alla näättekin, että pikkasen on vielä hiomista ennen kuin kuva jonkun lehden kannessa komeilee.

DSC_5898

En tiiä mitä te ootte muuten mieltä, mutta mulla on ainakin sellanen fiilis, että tähän hommaan suhtaudutaan vähän nihkeesti. Jos meet ite niin muista hyvät tavat ja hoida paikat siistiksi. Eiköhän ihmiset vielä ymmärrä tämänkin touhun päälle.

Kuvat: Topi Leikas

Ps. Me hääritään kaksistaan, joten mukaan todellakin mahtuis muitakin ;)

-E