Hiihtokeskukset, Putsku, Reissut, Ruotsiroadtrip

Offpiste-laskua Riksgränsenissä – #ruotsiroadtrip

Julkaistu: 20.2.2016

Yhteistyössä Visit Sweden

Tänään ohjelmassa oli Riksgränsenin offpiste-alueisiin tutustumista. Puolen päivän mittaiselle retkelle lähti oppaan lisäksi neljä meitä turisteja sekä kolme alueen uutta hiihtomaikkaa.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Riksussa kaikki lumi on luonnon lunta, eikä tykkejä käytetä lainkaan. Täällä on merkittyjen rinteiden lisäksi vähintäänkin yhtä paljon merkittyjä offireittejä. Helposti saavutettavaa ja varsin turvallista baanaa riittää siis mielin määrin, joskin haikkia ja haasteitakin on tarjolla! Paikka sopii mainiosti myös vapaalaskua aloitteleville ja vaaralliset lipat räjäytetään alueella pois. Kannattaa kuitenkin tutustua etukäteen mihin suuntaa tai ottaa opas matkaan, jottei löydä itseään umpikujasta.

DSC_7644

Ensimmäinen mäki tuikkailtiin menemään aina vuoron perään käännös Ruotsin ja Norjan mailla. Haastetta ja hauskuutta tuovat lukuisat dropit ja muutkin maaston muodot, joissa on mukava kikkailla sekä saada vaihtelevuutta laskuun. Niin aloittelijoille kuin ammattilaisillekin löytyy mahtavia linjoja. Täällä ei ole lunta tullut viikkoon ja voimme vain kuvitella, kuinka nastaa on vetää kunnon dumpin jälkeen.

DSC_7624

Kierrettiin lähes joka suuntaan mihin hisseiltä pääsi ja kovatasoinen ryhmä piti huolen haasteista. Muutaman tunnin aktiivisen laskemisen jälkeen kävimme vielä yhdessä läpi lumiturvallisuusasioita ja tehtiin piipparitreeniä. Tämä ei voi koskaan olla liian hyvin hallussa.

DSC_7619

Huomenna suhaillaan vielä täällä ja maanantaina matka sitten jatkuu.

A&E