Kesä, Muut lajit, Off-Season, Reissut

Viikonloppu Stavangerissa

Julkaistu: 09.5.2016

~Aino

Heipsan!

Viime viikonlopuksi reissasin Norjan Stavangeriin – tämä meni kyllä heittämällä suosikkikaupunkeihini!

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

DSC_9027

Lensimme Stavangeriin perjantai-illaksi ja ensivaikutelma paikasta oli todella sympaattinen. Harjakattoisia puutaloja, kukkivia kirsikkapuita ja rauhallisia katuja. Suuntasimme nälkäisinä kylälle etsimään ruokapaikkaa. Sataman rannassa oli viihtyisiä ravintoloita vieri vieressä ja päätimme astua meksikolaista ruokaa tarjoilevaan paikkaan. Lopuksi vaihdoimme vielä terassin puolelle nauttimaan hämärtyvästä illasta. Tunnelma oli viihtyisä ja tuntuikin, että koko kylän ihmiset olivat kokoontuneet samalle alueelle. Menoa ja meininkiä oli siis sopivasti.

Suunnaksi Pulpit Rock

DSC_8875

Lauantai alkoi aamupalan metskaamisella ja hieman ihmettelimme, että monet kuppilat aukesivat vasta klo 11. Värikkäältä kadulta löytyi kuitenkin pieni kahvila, jonka terassilla siemailimme huippuhyvät cappucinot.

DSC_8893

Matka jatkui autovuokraamon kautta lautalle, kun otimme suunnaksi Taun ja lähdimme kohti Pulpit Rockia. Jo automatkalla silmä lepäsi maisemia ihastellessa ja aurinkoinen sää nosti fiilistä entisestään.

DSC_8942

DSC_8926

Auto parkkiin, reppu selkään ja haikkaamaan. Matkaa kohteeseen oli vajaa 4 kilsaa ja koko ajan kavuttiin ylöspäin sekä pääasiassa loikittiin kiveltä toiselle. Kunnon lenkkarit ovat aivan ehdottomat näillä hoodeilla.

DSC_8963

Törmäsimme osaan porukastamme, jotka olivat jo paluumatkalla ja he hehkuttivat tulevaa. Empä kyllä ihmettele – maisemat Preikestolenilla olivat uskomattomat! Jylhää kalliota, vihreää metsää, lunta ja merta samalla silmäyksellä. Olipa suoraan sanottuna henkeäsalpaavan kaunista.

WFL – huvin ja urheilun vuoksi

Matkan päätarkoitus koitti sunnuntaina. Osallistuimme duunipoppoolla Wings for Life World Run -hyväntekeväisyystapahtumaan, joka juostiin tismalleen samaan aikaan 34 lokaatiossa ympäri maailmaa – kaikkiaan osallistujia oli yli 130 000! Ideana on juosta/kävellä niin kauan, kunnes catcher car saavuttaa eli jokainen voi olla mukana ja edetä omaa vauhtia. Skaban voittaja löytyi Milanosta ja hän juoksi huimat 88 km! Todella onnistunut ja hyvin järjestetty tapahtuma, oli hienoa olla mukana tällaisessa.

DSC_8968

Kiitos Stavanger! <3

-A