Reissut, Roadtrip

Four guys three fells – Roadtrip Lapissa osa 2

Julkaistu: 10.2.2017

Yhteistyössä: Lapland Hotels, Volvo Car Finland

Luostolta polkastiin Volvo vauhtiin jo varhain aamulla ja näin ehdittiin hyvin Ylläkselle päivän viettoon. Sään ollessa pikkasen harmaa kruisailtiin taas etsimässä erilaisia kuvausspotteja. Löydettiin mm. kiva tukkikasa sekä hyviä lumisia teitä. Samalla päätettiin poiketa Äkäsmyllyllä, jossa virtaa oikein idyllinen joki.

DSC_1479

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

kokeilu-1436

EetuLeikas-1564

Seuraavan päivän plänit hiottiin kuntoon jo hyvissä ajoin ja asetettiin odotukset korkealle. Sääennuste näytti pelkkää priimaa ja ilta otettiin iisisti kämpillä. Tarkoitus oli vetästä ensikertaa tällä reissulla laskuvermeet päälle ja mennä Kesänkitunturille peuhaamaan.
Aamulla vedettiin rivakkaasti aamiainen ja kurvailtiin sen jälkeen Kesänkijärven parkkipaikalle. Kerrankin sää oli juuri niin hyvä kuin ennusteissa oli lupailtu – kirkasta, tuuletonta ja kylmää. Otettiin kamat kantoon ja talssittiin kohti pirunkurua. Pirunkuru on siitä ihanteellisen helppo vapaalaskupaikka, ettei sinne tarvitse välttämättä ottaa edes lumikenkiä messiin. Polku on nimittäin useinmiten kovaksi tamppaantunut. Jätettiin eväät ja ylimääräiset romppeet alas kesänkijärven laavulle kahvilan ollessa tammikuussa kiinni. Topissa sää oli jo huomattavasti lämpöisempi ja kuvata tarkeni hyvin. Meillä oli mukana myös drone, mutta tietysti muistikortit oli alhaalla laavulla.. no saimpahan yhden extralaskun, jonka jälkeen ehdittiin hyvin saada vielä kopteri kuvaa. Aivan huippu päivä!

EetuLeikas-1669

DSC_0563Kuva: Topi Leikas

DSC_0698-4Kuva: Topi Leikas

Lunta ei silloin eikä nyt vieläkään ole pahemmin ylhäällä tunturissa. Se vähäinenkin on aikamoista korppua, mutta metsässä on ”ihan kiva” laskea.

EetuLeikas-1707

Kelit muuttuu nopeasti ja Ylläksen viimeinen päivä herättiin kunnon myrskyyn. Eipä tuo meitä haitannut kun polskittiin Lapland Hotel Saagan kylpylässä ja katseltiin kuin lumi tuiskusi pihalla. Edellispäivän rankan mäen tahkoamisen jälkeen teki todella gutaa ja taas oltiin valmiita jatkamaan matkaa. Tällä kertaa Pallakselle..

-E