Yleinen

Suksitestipäivä Messilässä

Julkaistu: 26.1.2017

Viikko sitten pääsin mukaan Scandinavian Outdoorin järjestämään suksitestipäivään esittelemään Black Diamondia, La Sportivaa ja OACSportsin skinbased-suksia Messilään. Päivä oli kaikenkaikkiaan pitkä ajomatkoineen ja kaikkineen, mutta erittäin mukava. Mukana oli muitakin suksimerkkejä, ja meillä oli vielä lisäksi LaSpon monoja (Syborg ja Spectre). Edeltäjääni odotettiin ilmeisesti paikalle ja ihmeteltiin, kuka tämä tyttönen oli tilalla. Selitin miekkosille, ettei edeltäjälleni olisi oikein sopinut sample-koon toppahame… Selitys kelpasi ja päivää jatkettiin hyväksyvin nyökkäyksin.

BlackDiamondilta mukana oli Link-, Boundary- ja Helio-sarjan suksia, LaSportivalta skimo-kisasuksea (Syborg) ja OACin omia karvapohjasuksia (Skinbased). Testeissä oli mm. ATK:n pin-sidettä. Helio-sarjan sukset olivat selvästi suosituimpia testeissä, muista malleista olikin telemark-siteillä varustettuja suksia, joten tellukansa pääsi näitä testailemaan. Helio-sarjan 105 oli kysytyin suksi, jota meillä valitettavasti ei ollut mukana. Rinnetestauksessa kapeammat versiot olivat enimmäkseen käytössä ja testailijat vaikuttivat innostuneilta suksista.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Joka kerta, kun hypistelen BD:n Helio-sarjan suksia, varsinkin ATK:n siteillä, en voi vieläkään uskoa, miten kevyet sukset voi olla. Omat Link 90:t ovat erittäin kevyen tuntuiset, mutta joka kerta Heliot vaativat ihmettelemistä. Olen muutenkin vakuuttunut suksien muotoilusta ja varsinkin naisnäkökulmasta suksien värimaailma miellyttää omaa silmää – harmi vaan keltainen on 88-leveyden suksessa ja punainen 95:ssa. Jos olisi toisinpäin, voisi tulla houkutus hankkia Linkien rinnalle kevyempääkin kevyemmät sukset takamaastoihin. Ja mitä kauemmin Helioita tuijottaa, sitä suurempi hinku ne on saada. Tällä hetkellä koen, että omiin laskupäiviin riittää Linkit, varsinkin Suomen lumiolosuhteisiin nuo 90 ovat omalle rungolle riittävät kantavuudeltaan. Hain itselleni suksia, jotka toimisivat takamaastojen retkien lisäksi myös rinneolosuhteissa.

Onnistuin päivän aikana viiltämään kantilla LaSportivan Primaloft-takkiin kunnon viillon. Huolimattomuusvirhe tuoda suksea säädettäessä liian lähelle ja huomasin yhtäkkiä hiuksissani olevan takin täytettä. Hetken ihmettelyn jälkeen löysin pienen kantin viillon. Onneksi tee-se-itse-nainen on paikalla jälleen, ja suunnittelin hankkivani nylon-paikkaa ja ihmeliimaa, millä saisi konepesun kestävän paikan takkiin, ilman, että koko takin sisältö on pesukoneessa. Harmi vaan, että takki ehti olemaan kaikki kaksi kertaa päällä ennen tätä insidenttiä 😀 Jossakin vaiheessa tulee takinpaikkausprojektista päivitystä. Mieluiten ennen seuraavia kovempia pakkasia…