Retkeily

Mini glamping -pikkujouluretki Porkkalanniemeen

Julkaistu: 20.12.2016

Minulla on ollut tänä vuonna yhdet pikkujoulut, ja ne pidettiin Porkkalanniemessä tähtitaivaan alla. Hassua sinänsä, että olin ollut Porkkalanniemessä viimeksi vuonna 2005 – silloinkin pikkujouluissa.

Suosittelen Porkkalanniemeä pikkujoulupaikkana lämpimästi! Ei taksijonoja, eikä tarvitse pukeutua pikkumustaan.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Koska kaikkien aika on joukukuussa kortilla, emme tehneet täysimittaista glamping-retkeä. Lähdimme Helsingistä lauantai-iltana, kun oli jo pimeää, ja palasimme sunnuntaina iltapäivällä. Ehdimme nauttia nuotion ääressä muun muassa Blossaa, kuumennettua Ginger Joe -inkivääriolutta, hehkuviiniä sekä salmarikaakaota. Kunnon pikkujoulutarjoilut siis!

Miia tekee tulia puukossa olevalla tuluksella.

Illalla viritettiin tietenkin kisakatsomo Saara Aallon X-Factor -finaaliesitystä varten.

Yöksi minä viritin itselleni riippumaton ja Miia ja Heli teltan. Taivas oli kirkas ja mollottava kuu valaisi niin, ettei otsalamppua juuri tarvinnut.

En ole nukkunut riippumatossa aiemmin talvella, mutta se sujui oikein mukavasti. Leveämpi makuualusta olisi kyllä hyvä, sillä riippumaton ylöspäin kaartuvat reunat painavat makuupussia hieman kasaan.

Vaikka riippumaton katos ei lämmitä samalla tavalla kuin teltta, oli se kuitenkin aamulla ihan huurtunut minusta hohkavasta lämmöstä.

Hyvää huomenta! Ulkoilmasta on aina kiva herätä.

Kun nukkuu riippumatossa, on minun aina ollut vaikea päättää, mihin kengät laitetaan. Ne kostuvat helposti aamuyön tunteina, mutteivät ne oikein mahdu riippumattoonkaan. Onko jollain tähän hyviä vinkkejä?

Aamulla keiteltiin puuro-, kahvi- ja teevettä Jetboililla. Lämpötila oli edelleen -8.

Mini glamping -menu piti sisällään mansikoita ja kookoshiutaleita aamupuuroon. Kiitos Heli! Minä olin myös sekoittanut omiin puurohiutaleihini hieman suklaanmakuista proteiinijauhetta jo kotona, joten tämä retkipuuro maistui parhaimmilta naismuistiin.

Mums!

Olen mukana Roskattomien vaelluskummien toiminnassa. Vaelluskummina numero kolme velvollisuuteni on kerätä maastosta pois kaikki näkemäni roskat (niitä ei tällä kertaa onneksi ollut!) sekä siistiä tulipaikat hyvään kuntoon. Pilkoin seuraaville tulijoille puita, tein kiehisiä ja lakaisin katetun tulipaikan puulattian.

Veimme tuomamme roskat tietysti mennessämme, mutta eipä niitä kovin paljoa tällä kertaa tullutkaan.

Sunnuntaipäivä oli kaunis ja kävimme niemen kärjessä ihastelemassa merimaisemaa.

Meren poukama oli jäätynyt ihanaksi palapeliksi.

Kerrassaan mainiot pikkujoulut!

Lisää aiheesta:

Talviretkeilyn varustelista

Talviretkeilyyn sopivan makuupussin ja makuualustan valinta

 

Yhteistyössä

Halti, Merrell, Superyellow Headwear, Halti, Vandernet (Jetboil, Ticket to the moon, Petzl, Morakniv, Camelbak)