Treeni

Levi Arctic Challenge lähenee

Julkaistu: 01.2.2017

Yhteistyössä: Levi Wellness Club & Levi Arctic Challenge

Aloitin syksyllä treenaamisen Levi Wellness Clubia pyörittävän pt Laura Peipon ohjauksessa. Tavoitteena oli, ja on edelleen, osallistua maaliskuussa kisattavaan Levi Arctic Challenge winter -kisaan. Olen aina halunnut osallistua estekisaan, ja tuntui että tämä pohjoinen versio sopisi minulle kuin nenä päähän.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Levi Arctic Challengeen kuuluu olennaisena osana pölli, jota joukkueiden on kannettava mukanaan koko matka. Virallinen kisapölli, tai sen mallikappale, tuotiin tarkistettavaksi sattumalta juuri kun olin Lauran luona treenamassa. Jumaleissön se painaa! Mihinhän tässä on taas tullut lähdettyä?

Olen treenannut nyt neljä kuukautta Lauran ohjeiden mukaan, poislukien reissut, jolloin olen joutunut pitämään salitreenistä taukoa. Sain myös ruokavalion, jota olen pyrkinyt noudattamaan parhaani mukaan.

Meillä on oman taloyhtiön kellarissa pikkuruinen sali, josta löytyy juuri ja juuri kaikki välttämätön treenamiseen. Loppu on sovellettava. Tärkeintä ennen kaikkea että hissimatkan päässä oleva kuntosali vie viimeisetkin tekosyyt.

Pääsin treenin makuun heti alussa melko kivuttomasti. Ruokavalion noudattaminen on puolestaan ollut välillä haastavaa, sillä talvi on ollut kiireinen. Uusien rutiinien opettelu ei käy käden käänteessä, varsinkaan kun en ole mikään keittiöihme.

Kuntotestissä näkyi, että keskivartalon hallintani on heikko. Olen tiedostanut sen, sillä viime vuoden aikana huomasin sen vaikuttavan kiipeilyyni. En tiedä mikä se on suomeksi, mutta englanniksi sitä kutsutaan sanalla ”tension”. Eli minulla pitäisi olla parempi ”jännite”. Suomeksi sanottuna kiipeän siis perse pystyssä.

Laura on neuvonut minulle lukuisia keskivartalon hallintaa kehittäviä toiminnallisia liikkeitä, joita en olisi ikinä keksinyt itse. Ne ovat sellaisia, että pelkästään niiden tekeminen tuntuu euforiselta krenkkaavassa alaselässäni. Olo on huippu. Päinvastoin kuin ajattelin, toiminnalliset treenit ovat olleet varsinaisen voimatreenin sijaan tämän talven parasta antia.

En ehkä näytä sellaiselta muskelinaiselta, jota mielessäni kuvittelin syksyllä, mutta siitä viis. Tämä neljä kuukautta on jo pelastanut minut surkealta näennäisen hyvän kunnon tieltä, jota pitkin tukevasti askelsin vielä tovi sitten. Pelkkä lenkki ja penkki ei tosiaankaan riitä, vaan kroppa tarvitsee mitä kummallisimpia juttuja aina tämän tästä. Kuten vaikkapa lepoa tai avokadoja.

Tässä videopätkä viimesimmistä treeneistä Levi Wellness Clubilla. Pääsin ensimmäistä kertaa elämässäni pistoolikyykkyyn (ja takaisin ylös), boksin päällä tosin. Mukana myös se kuuluisa kisapölli!