Matkustus, Norja

IGTT: Erämimminä Suomessa ja maailmalla

Julkaistu: 06.10.2016

Siitä, kun lähdin Ivalosta maailmalle, on nyt kulunut jo viisi vuotta. Lapissa kasvaminen on jättänyt minuun jälkensä, sillä maailmallakin en ole niinkään kiinnostunut kaupunkien yöelämästä ja shoppailusta, vaan tsekkaan aina matkakohdetta valitessa alueen vaellus- ja retkeilymahdollisuudet. Ehkä tästä kertoo se, että suurienkin kaupunkien äärestä olen aina jotenkin ajautunut aina luonnon keskelle.

New Yorkin matkalla minun oli pakko päästä Vermontin vihreille vuorille…

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

 

Los Angelesin näkemisen sijaan aika Kaliforniassa kului Yosemitessa ja King’s Canyonin kansallispuistoissa…

Perun Limaan muutin Andeille pääsyn vuoksi…

Erasmus-vaihtoon halusin Itävallan Salzburgiin vuorten keskelle…

Olen viettänyt viimeisimmät kesäni Norjan Geirangerissa, jonne suunnittelen nyt pysyvää muuttoa…

 

Matkalla ensisijainen kanava kuvien jakoon perheen ja ystävien kanssa on minulla ollut mun Instagram sivu. Joka aamu teetä juodessani inspiroidun eri instayhteisöistä selatessani retkeilevien naisten kuvia. Mountaingirls, mountainbabes, alpinebabes, turjenter, womenwhohike ja mitä näitä nyt on. Mikä minua alkoi harmittamaan syvästi tänä syksynä oli se, että täällä Norjassa on turjenter on erittäin aktiivinen, eikä  suomalaisille erämimmeille ollut omaa yhteisöä Instagramissa. Tiedättekö, just niille mimmeille, jotka kotona ja reissussa mielummin menee metsään rämpimään jalat puhki kivisille poluille ja juomaan pannukahvit nuotion ääreen sen sijaan, että viettäisi viikonloppunsa vaikkapa kiertäen taidemuseoita ja nauttien fiinistä brunssista.

Niinpä tartuin tuumasta toimeen, ja pykäsin pystyyn @eramimmit Instagram-sivun! Moderaattorikavereiksi lähtivät ihanat Maarit ja Sunna, jotka ovat minulle tuttuja vuosien takaa jo kotikonnuilta. Toivonkin, että useempikin innostuisi ja lisäisi kuviinsa vielä hashtagin #erämimmit. Tavoitteena on homman kasvaessa voidaan järjestää yhteisiä vaellusmiittejä sun muuta kivaa! Luodaan yhdessä suomalainen retkeilynaisten yhteisö, joka toivottavasti inspiroi useampaakin jättämään korkkarit ja lauantain juhlat väliin ja vetämään vaelluskengät jalkaan!

 

***

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA, Travellover ja Muru Mou. Minun ja muiden erämimmien seikkailuja voi seurata Instagramissa @idajama ja @eramimmit !