Yleinen

Nordkette

Julkaistu: 14.3.2019

Nordkette eli North Chain on nimensä mukaan pohjoinen vuorijono, joka sijaitsee Innsbruckin kaupungissa Itävallassa. Usein laskijoiden ja muiden kaupunkilaisten keskusteluissa Nordkettestä puhuttaessa tarkoitetaan yhtä tiettyä aluetta. Aluetta, jonne noustaan hissillä monot jalassa ja sukset olalla.

Nordkettenbahn on gondolihissi, joka lähtee kaupungin keskustasta (rinnekartassa congress) kuljettaen ihmisiä ylös Nordkettelle. Hissi on erittäin kätevä, sillä se nousee kahteen kilometriin vain kahdessakymmenessä minuutissa. Yläasemalta voi lähteä suoraan laskemaan, jäädä ravintolaan ruokailemaan tai jatkaa gondolilla yhdelle Nordketten korkeimmista huipuista Hafelekarspitzelle.

Hafelekarspitzeltä näkymät ovat huikeat. Huipulta avautuu näkymä Innsbruckin kaupunkiin ja vuorille pitkälle etelään. Tämän seurauksena Hafelekarspitzelle saapuu enemmän ihmisiä kengissä kuin monoissa ja osaksi myös siksi, että tältä huipulta ei ole alaspäin hoidettua rinnettä.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla


Näkymä Hafelekarspitzeltä

Nordketten laskualue ei todellakaan ole laaja, vaan alueella on pari tuolihissiä, parkki ja muutama rinne. Rinteitten lukumäärästä huolimatta niitä on yllättävän kiva laskea useampaankin otteeseen. Ymmärtääkseni Nordkettellä on myös siedettävät offarimahdollisuudet. Yksi kiva ja suosittu hoitamattoman rinteen ulkopuolinen linja lähtee Hafelekarspitzeltä etelään. Tätä reittiä laskiessa pääsee alimman tuolihissin ala-asemalle, jos koukkaa tarpeeksi ajoissa oikealle.

Nordkettelle suuntaavan laskijan on hyödyllistä muistaa pari tärppiä. Vuoristo on kauttaaltaan melko jyrkkä, joten laskijan tulee suoriutua punaisista ja mustista rinteistä. Toiseksi, alueen laskukokemuksen määrittää hyvin pitkälti sääolosuhteet, joten parhaimman kokemuksen Nordketteltä saa aurinkoisena päivänä.