Yleinen

Kühtai

Julkaistu: 24.4.2019

Kühtai on tunnettu korkean sijaintinsa tuomasta lumivarmuudesta ja perheystävällisyydestään. Kylä sijaitsee 2020 metrissä ja hiihtoalue ulottuu parhaimmillaan 2520 metriin. Moni ei välttämättä tiedä, että Kühtai pitää hallussaan Itävallan korkeimman kyläkorkeuden titteliä.

Kühtain pikkuruisella kylällä on muutama hotelli, ravintoloita ja pari putiikkia. Hiihtoalue sijoittuu keskeltä kylää kulkevan tien molemmille puolille ja hissien ala-asemat sijaitsevatkin käytännössä rakennusten vieressä. Tämä mahdollistaa sen, että hotellin aamupalalta laskettelemaan ei varmasti kulu varttituntia pidempään.

Hiihtoalue Kühtaissa on pääosin helpohkoa rinnettä. Tämän vuoksi hiihtokeskus kärsiikin ehkä hieman liikaa perheystävällisestä maineestaan. Vaikka Kühtai on erinomainen hiihto- ja lomakeskus perheille, voi jokainen löytää sieltä haluamaansa. Snoukkaajat ja freestylehiihtäjät nauttivat parkista ja edistyneimmät laskijat suuntaavat keskuksen punaisille rinteille. Kühtaissa on myös hyvät mahdollisuudet suunnatta merkittyjen rinteiden ulkopuolelle. Näitä alueita voi jonkin verran saavuttaa hisseillä, mutta oikeanlaisilla varusteilla voi myös suunnata läheisten vuorten ympäristöön.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla


Kühtain aurinkoiset baanat


Kühtai on perheiden suosiossa

Kuten tuli jo todettua, Kühtai on lumivarma ja koko laskettelualue suhteellisen korkealla. Tämän vuoksi se on yksi Olympia SkiWorld Innsbruckin pisimpään auki pysyvistä hiihtokeskuksista. Tänäkin vuonna huhujen mukaan lunta on tullut tupaan niin paljon, että keskus pysynee auki vielä pitkälle toukokuuhun.

Kühtai lienee yksi ainoista Olympia SkiWorldin hiihtokeskuksista, jossa kannattaisi majoittua Innsbruckin sijaan. Kauhean pitkälle kaveriporukan huvittelulomalle Kühtaille ei kannata tulla, mutta idylliselle perheen laskettelulomalle sen sijaan kyllä. Kompakti kokonaisuus, aurinkoinen sää ja rauhallinen kylä tarjoavat perheille mahdollisuuden koskettaa Tirolilaista alppitunnelmaa.

Avainsanat:
, , ,