Yleinen

Schlick 2000

Julkaistu: 02.5.2019

Schlick 2000 on kompakti hiihtokeskus Fulpmesin kylän tuntumassa. Se sijaitsee vain noin kahdenkymmenen minuutin automatkan päässä Innsbruckista ja skibussillakin paikalle pääsee hieman alle tunnissa. Hiihtokeskus on tunnettu hyvistä lumiolosuhteista ja perheiden suosiosta. Lisäksi Schlickin rinneravintolat tarjoavat maittavia paikallisia herkkuja hiihtokeskuksen panoraamaravintolassa.


Fulpmesin kylä

Huolimatta hiihtokeskuksen kompaktista koosta, löytyy Schlickin hiihtoalueelta yllättävän monta erilaista rinnettä. Ylempänä keskusta sijaitsevat mustat sekä punaiset rinteet ja matalemmalla voi kruisailla loivemmilla rinteillä. Alueella on myös parkki ja erilaisia huvituksia lapsia varten kuten BIG Ron’s kinderland. Schlick ei välttämättä ole vapaalaskijan unelma, mutta esimerkiksi Skiroute Kreuzjoch on todella jyrkkä rinteen ulkopuolinen reitti metsän lomassa.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Schlickin hiihtoalueelle noustaan Fulpmesin kylästä noin 1000 metristä aina 2240 metriin saakka. Vaikka korkein kohta ei ole tämän korkeammalla, Schlickissä lumiolosuhteet ovat usein hyvät. Lunta on hyvin ja rinteet pysyvät pitkään hyvässä kunnossa. Tämä johtuu sekä lämpötilasta että keskuksen suhteellisen vähäisestä suosiosta. Keskuksessa viihtyvät useimmiten perheet, joten loma-aikojen ulkopuolella esmerkiksi arkipäivinä keskuksessa saa toden teolla nauttia omasta rauhasta.

Schlickissä on kiva käydä nauttimassa aurinkoisena päivänä hyvistä olosuhteista ja panoraamaravintolan tarjoamista näkymistä ja antimista. Wiener Schnitzel ja Käsespätzle ovat Kreuzjochin rinneravintolassa tarjottavia paikallisia sapuskoja, joita voi nauttia samalla kun upeat maisemat avautuvat vuorineen ja laaksoineen aina Innsbruckin reunamille asti.


Panoraamaravintolan terassilta avautuva maisema