Åre, Eetu

Ålé Åre!

Julkaistu: 15.4.2014

Hejsan allihuuppa!

Sain loistavan tilaisuuden sukupuolirasismin seurauksena (hehe poikien reissu!). Ainon piti valitettavasti jäädä kotiin, kun VisitSweden ja Skistar Åre järjesti minut, Lumipesun Nikon sekä Loskan Miikan ja Antin pitkäksi viikonlopuksi Åreen. Oppaaksi reissulle lähti VisitSwedenin Joonas. Torstai aamulla lennettiin Stokiksen kautta Östersundiin, josta taksilla Åreen. Olen itseasiassa aloittanut lasku-urani kyseisessä paikassa vuosituhannen vaihteessa, mutta muistikuvat ovat enemmän tai vähemmän hämärät. Me majoituimme Brunkullassa. Siisti ja tilava huoneisto oli hyvällä sijainnilla ja kaikki tuntui olevan lähellä. Asiaan saattoi kyllä vaikuttaa myös se, että taksiajeluissa ei säästelty.

Näkymät huoneistosta.

Melkein identtisen naapuritalon alakerrassa sijaitsi leipomo. Taustalla hohtaa Jon Olsson Invitational kilpailun treenivalot.

Kämpille asettumisen jälkeen lähdettiin moottorikelkkailemaan Åreguidernan järjestämälle safarille. Yritys järjestää kaikenlaista aktiviteettiä mm. kiteilyä ja heliskitä. Tarjonta kuulostaa siis varsin hyvältä. Meitä lähti opastamaan mukavan oloinen Joakim, joka pienen ohjeistuksen jälkeen lähti ajelemaan edellä. Hieman hämmensi kun katsoi mistä olimme lähdössä. Ensin pikku pätkä peltoa ja sitten kivikon yli järven jäälle. Metsässä kelkkareiteiltä löytyi onneksi kuitenkin lunta, joskin aika moisissa urissa ajeltiin. Siisti kokemus etenkin kun aikaisemmin vain hiihtokoulun pappamobiililla on köretetty rinteitä ees taas.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Kelkkailemaan lähtiessä ylimääräistä lunta ei juuri ollut.

Kamppeiden vaihdon jälkeen suunnattiin illalliselle Buustamon Fjällgårdiin, joka toimii myös hotellina. Erikoista oli, että paikkaan mentiin möngertävällä telaketjuhirviöllä, joka heilui ja pomppi kuin viimeistä päivää. Itse ravintola oli fiini ja tunnelmallinen. Ruoka oli erinomaista ja palvelu pelasi loistavasti. Tiiviin päivän ja aikasen herätyksen seurauksena uni tuli kyllä illalla erityisen hyvin!

Varsinkin täydellä mahalla takaisin tullessa kyyti tuntui melkoiselta röykytykseltä. Toki muillakin keinoin pääsisi esim. jaloin.

Tarina jatkuu pian..

E