Hyppää sisältöön

Häämatka hiihtokohteeseen – 5 luksus-hotellia

Luman ja jään ympäröimä hotelli on romanttinen vaihtoehto aurinkolomille.

Näissä häämatkalaisille suunnatuissa hotelleissa voit yöpyä lasikaton alla revontulia katsellen, pulahtaa porealtaaseen keskellä lumisia Alppeja tai nukahtaa jäästä tehdylle sängylle.

1. Icehotel, Jukkasjärvi (Ruotsi) – lähin hiihtokeskus: Jukkasjärvi

Huone Jukkasjärvellä
Huone Jukkasjärven Icehotelissa

Icehotel nousee Ruotsin Jukkasjärvelle joka vuosi uudenlaisena. Jäähotelli avaa ovensa vieraille joulukuun alussa ja sulaa pois huhtikuussa. Icehotelin jääsviiteissä kaikki sänkyä myöten on tehty jäästä. Lämmikettä ja pehmeyttä yöhön tuovat porontaljat. Hotellin yhteydessä on myös jääkirkko. Jos haluaa tulla vihityksi kirkossa, hääsuunnitelmat kannattaa tehdä hyvissä ajoin, sillä kirkkoon on jopa kahden vuoden jonotusaika.

2. Romantikhotel, Zell am See (Itävalta) – lähin hiihtokeskus: Zell am See

Allasosasto Romantikhotelissa
Allasosasto Romantikhotelissa

Itävaltalaisen hotellin nimi, Romantikhotel Zell Am See, ei jätä arvailun varaan kenelle hotelli on suunnattu. Hotelli tarjoaa erilaisia paketteja häämatkalaisille. Hotelli sijaitsee Itävallan Alpeilla ja tarjoaa monenlaisia talviurheilumahdollsiuuksia laskettelusta luisteluun aktiivisille hääpareille. Vaihtoehtoisesti vastanaineet voivat myös rentoutua hotellin kylpylässä.

3. Igloo Village Kakslauttanen, Saariselkä – Lähin hiihtokeskus: Saariselkä

Saariselän iglu-kylä
Saariselän iglu-kylä

Saariselällä sijaitseva hotelli Kakslauttanen tarjoaa hääparille kaksi eri majoitusvaihtoehtoa. Hotellin hääsviitin makuuhuone on kotoisa, mutta kylpyhuone on Las Vegas –tyylinen Versacen kylpyammeella. Eksoottisempi vaihtoehto on viettää hääyö lasi-iglussa, lumen ympäröimänä ja revontulia katsellen. Lasikatto on tehty erityisestä lasista, joka pitää iglun lämpimänä vaikka ulkona lämpötila laskisikin -30 celsiusasteeseen. Hääparin on mahdollista viettää myös häitä hotellissa – juhlapaikaksi on tarjolla joko pieni ja intiimi puinen kappeli, lumikappeli tai saamelaisten pyhä saari.

4. Vigilius Mountain Resort, Lana (Italia) – Lähin hiihtokeskus: Sellaronda

Panoraama Vigiliuksen patiolta
Panoraama Vigiliuksen patiolta

Italian Dolomiiteilla sijaitseva viiden tähden hotelli Vigilius Mountain Resort tarjoaa
kuherruskuukauden 1500 metrin korkeudessa. Ekologinen design-hotelli on sisustukseltaan ja tyyliltään erityisesti modernien parien mieleen. Hotellin kattoterassilta on upeat näköalat vuoristoon – hääpari voi nauttia terassin porealtaassa shampanjaa ja katsella auringonlaskua.

5. Les Fermes de Marie (Megève, Ranska)  – Lähin hiihtokeskus: Megève

Hotellin ravintola, Les Fermes de Marie
Hotellin ravintola, Les Fermes de Marie

Megèvessä, Ranskan Alpeilla, sijaitseva viiden tähden Les Fermes de Marie huokuu aitoa ranskalaisromantiikkaa. Hotelli mahdollistaa niin tyylikkään, perinteisen, romanttisen, taianomaisen tai intiimin hääjuhlan järjestämisen. Häiden jälkeen hääpari voi aloittaa kuherruskuukautensa hotellin luksuskylpylässä ja tämän jälkeen hiihtää Alpeilla. Ranskalaisen illallisen jälkeen illan voi päättä takkatulen loimussa.

Lähde ja kuvat: Trivago