Hiihtäjät Itävallan Stubaissa
Hiihtokeskukset, Kohteet

Lumipallon tärpit Itävallan tuntemattomille lumille

Luulitko tietäväsi kaiken Itävallasta? Nämä kolme monelle vielä tuntematonta kohdetta vievät aitoihin Alppimaisemiin ja pöllyävän puuterin lähteille.

1. Bad Kleinkirchheim

Innsbruckin olympialaisten syöksyn olympiavoittaja Franz Klammer ei ole turhaan mainostanut kotirinteitään, sillä Bad Kleinkirch-heimin rinnetarjonta on Kärntenin parasta ja alue on laaja.

Korkeuseroilla ei jyllätä, kuten ei yleensäkään Itävallan keskuksissa, mutta keskus on tunnelmallinen ja poikkeava, sillä tunturimaiseman tyyppinen puusto ryydittää laskuja. Hiihto ei ole suurten vuorten touhua, mutta varmasti nautinnollista.

Kylpylät ovat alueen toinen valtti, mutta Italian läheisyys luo oman leppoisan lisän laakson viihtyisään ilmapiiriin. Itäinen sijainti saattaa joinakin talvina tuottaa ongelmia lumentulon suhteen, mutta kuka osaa ennustaa ennalta talven parhaat puuterimestat Alpeilla?

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

2. Montafon

Useita ja vaihtelevia hiihtokeskuksia sisältävä Montafon on upea laakso, josta periaatteessa Suomessa ja Skandinaviassa tiedetään vähän.

Sijaintinsa vuoksi germaaneja imevä alue on todella hurmaava ja laskeminen on erityisesti matalapaineiden jälkeen myös hurmaavaa, sillä läntisen sijaintinsa vuoksi Montafoniin tippuvat ensimmäiset ja hurjimmat Atlantin myräkät. Zürichistä Montafonin tavoittaa helposti ja nopeasti.

Hemingwayn rakastama laakso on nykyään mahdollisuuksien lumikenttä, sillä eri keskuksissa on omat erikoispiirteensä. Offarilaskijoille ovat Gargellen ja Silvretta Novan alueet kuin luotuja ja keskukset tavoittaa kätevästi myös Bludenzista.

3. Stubai

Innsbruckin lähistöllä sijaitseva Stubai on aliarvostettu ja harvan tuntema kohde. Nimi on ehkä tuttu jäätikön takia, mutta Wilde Grubn, kymmenen kilometriä pitkä merkitty offari on aktiivilaskijan unelma.

Korkealla sijaitseva jäätikkö on aina oma lukunsa, mutta hyvällä näkyvyydellä ja järjen käytöllä talvisista unelmista tulee totta.

Teksti: J. Lehto, Skimbaaja 1/2012
Kuva: Österreich Werbung/ Wolfgang Zajc


Avainsanat:
, , , ,
Arvostele artikkeli:
Lumipallon tärpit Itävallan tuntemattomille lumille Hiihtäjät Itävallan Stubaissa
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,67/5 - 3 ääntä)
Loading...