Hyppää sisältöön

Tiesitkö, että Turkissakin voi hiihtää?

Vain neljän tunnin ajomatka Istanbulista vie yli kahden kilometrin huipuille – tutustu turkkilaiseen Uludagin hiihtokeskukseen.

Uludag on hiihtokeskus kahden maanosan rajalla

Uludagin hiihtokeskus sijaitsee neljän tunnin ajomatkan päässä Istanbulista, Aasian puolella Marmaranmerta. Seudun korkein huippu kohoaa yli 2 500 metrin korkeuteen. Sen ansioista alue on varsin lumivarma.

Laskettelukeskuksessa on yhteensä 18 hissiä ja 30 kilometriä rinteitä. Tämä pieni ja viihtyisä keskus sopii mainiosti perheille. Esimerkiksi aivan rinteiden lähellä sijaitseva neljän tähden Alkoclar Zone Otel on mukava majoituspaikka laskettelijalle. Hotellissa on myös sauna- ja kylpyläosasto.

Vieraile Bursassa tai Istanbulissa

Uludagissa laskettelulomaan on helppoa yhdistää myös kulttuuria. Laskettelukeskuksesta lyhyen matkan päässä sijaitsee Bursan kaupunki, joka oli ottomaanien valtakunnan ensimmäinen pääkaupunki. Tämä eläväinen kaupunki on väkiluvulla mitattuna Turkin neljänneksi suurin.

Myös vierailu Istanbuliin on helppo toteuttaa. Tutustuminen tähän kahden maanosan välissä sijaitsevaan tarunhohtoiseen kaupunkiin järjestyy kätevimmin joko tulo- tai menomatkalla.

Lue lisää: Rantapallon kohdeopas Turkkiin

Lähde: Hotels.com
Kuva: Flickr / Elif Ayse