Persoonat, Vapaalasku

Laskupudotusta 107 metriä ja hengissä – katso uskomaton video!

Norjalainen Fred Syversen tuli tehneensä vahingossa uuden hiihtohypyn - tai tarkemmin pudotuksen - maailmanennätyksen valitessaan väärän laskulinjan vapaalaskuelokuvan kuvauksissa. On ihme, että Fred säilyi hengissä.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tkZ7Tyf7_YM

Moni ei aluksi uskonut huhuja uudesta hyppyennätyksestä, se kuulosti niin uskomattomalta – kunnes näkivät tämän YouTuben videon.

”Vasemmalle, vasemmalle!”

Fred Syversen oli kuvaamassa uutta laskuelokuvaa, ja oli juuri löytänyt unelmiensa laskulinjan.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Videosta näkyy, että Fred laskee hyvin lähellä reunaa, ja suksien vieressä on 100 metrin pudotus. Juuri kun hän lähestyy laskun huippukohtaa, linjan lopun pudotusta, huutaa elokuvaryhmä ranskaksi ”à gauche, à gauche!“ (”vasemmalle, vasemmalle”) – mutta silloin on jo liian myöhäistä.

Fred hyppäsi alas väärästä kohdasta. Pudotusta kertyi 107 metriä, ja hyppyhetkellä vauhtia oli noin 80 kilometria tunnissa. Fred hautautui 2,5 metrin syvyyteen lumeen, lähelle kivikkoa.

On uskomatonta, että hän selvisi hengissä.

Jarruttaminen olisi tiennyt varmaa kuolemaa

Fred oli onnekas. 107 metriä on käsittämätön matka pudotusta ihmiskeholle. Fred itse selitti jälkikäteen, että hän tajusi jo laskiessaan ohittaneensa oikean kohdan. Mutta sen sijaan että olisi jarruttanut, hän päätti yrittää silti hypätä niin hyvin, kuin oli mahdollista – hän ymmärsi, että jarruttaminen olisi johtanut kontrolloimattomaan hyppyyn, joka olisi voinut tappaa varmasti.

Heräsi tajuttomuudesta – ja jatkoi laskemista

Hyppyasento näyttää kontrolloidulta, vaikka Fred itse ajatteli samalla hetkellä kuolevansa. Fred kuvaili jälkikäteen, että laskeutuminen tuntui räjähdykseltä, ja hengittäminen oli vaikeata. Hän hautautui lumeen, muttei panikoinut. Hän tiesi, että muu kuvaustiimi kaivaisi hänet esiin minuuteissa.

Kuvausryhmä kaivoi Fredin esiin tajuttomana, mutta heti kun tämä heräsi, oli Fred jo valmis laskemaan itse alas helikopterille. Sairaalassa miehestä löytyi vain pienehkö maksan vahingoittuma. Fred sai ohjeen ottaa rauhallisesti seuraavat viikot.

Täällä Fred kertoo itse ennätyksestään, ja tuntemuksista sen jälkeen:

Mistä mies on oikein tehty?

Moni olisi vaihtanut tapauksen jälkeen lajia, mutta ei Fred – kommellukset vain jatkuivat. Tässäkin olisi voinut käydä pahasti:

 

lähde: http://homeboyski.com


Avainsanat:
,
Arvostele artikkeli:
Laskupudotusta 107 metriä ja hengissä – katso uskomaton video!
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,50/5 - 2 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.