Born to ski
Skimbaaja, Varusteet

Ensimmäisiin mäkiin: Born To Ski -valjasliivit

Lastenrinteissä näkee paljon vanhempia, jotka roikottavat lapsia sauvan avulla jalkojensa välissä, eikä kenelläkään ole kivaa - lukuunottamatta kanssalaskijoilla, jotka hymistelevät rinnerimpuilulle.

Turvallista kurvailua

Born to ski (BTS) -valjasliivit helpottavat lapsen rinteeseen viemistä. Valjailla pientä laskettaessa suurin hyöty tulee siitä, että lapsen on seistävä omilla jaloillaan. Liivien avulla lapsi voi turvallisesti kokeilla käännöksiä ja jarrutuksia. Valjaat kiinnittyvät vyötärön korkeudelle, josta käännöksiin annettavat vetoavut välittyvät laskijan vartaloon.

Valjailla pientä laskijaa varmistavan kannattaa kuitenkin olla tarkkana, jottei yliohjaa tai vedä laskijan asentoa jatkuvasti takapainoiseksi. Tällöin väärät tekniikat taltioituvat pienen kehoon.

Leikki-ikäisistä esikoululaisiin

BTS on helppo pukea ja siinä on kohtuulliset säätövarat, ja se sopii leikki-ikäisistä esikoululaisiin. Valjaita voi käyttää myös lapsen etupuolelta, jolloin esimerkiksi jyrkkien kohtien laskemista voi harjoitella etupuolelta mallia näyttämällä. Valjaat pitää irrottaa liivistä aina lapsen mennessä hissiin.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Joskus hiihtokoulukin on ihan hyvä vaihtoehto..

Oman lapsen opettamisessa on aina omat haasteensa, niin sosiaaliset kuin hiihtotekniset. Väärän tavan tai tekniikan poisoppiminen on paljon työläämpää kuin heti oikean tavan opettaminen. Skimbaajan virallinen suositus on, että jos et tiedä mitä tehdä, laita lapsi rinteeseen hiihtokoulun kautta. Born to ski on erinomainen apuväline ensilaskujen apuvälineeksi tai jyrkkien kohtien turvalliseen laskemiseen. Se toimii mainiosti myös hiihtokoulukäytössä.

Ikäsuositus: 3-8 vuotta
Hinta: 60 euroa
Lisätietoa: Biwak.fi

Teksti: Jussi Ovaskainen
Skimbaaja 5/12


Avainsanat:
, ,
Arvostele artikkeli:
Ensimmäisiin mäkiin: Born To Ski -valjasliivit Born to ski
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,25/5 - 4 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.