Skimbaajan lahjavinkit
Ajankohtaista, Rinnemuoti, Varusteet, Yleinen

Skimbaaja-lehden lahjavinkit: Pukinkonttiin laskijalle

Joulu on tunnetusi antamisen aikaa. Skimbaaja kokosi muutaman lahjavinkin, joista skimbaava lahjottu saattaisi paketin avattuaan pienen hymyn heläyttää.

Carrera

Carreran kypärät ja suojalasit

Italialaista Carreraa saa jälleen Suomesta. Suomen välivuosien aikana Carrera on panostanut tuotekehitykseen ja tietysti muotoiluun. Crest-kypärän Climatic-ilmankierto koostuu viidestä eri kerroksesta, jokainen kerros siivilöi ilmaa aina pienempiin kanaviin. Pään vastaisesta kerrroksesta tuuletusilma välittyy sadan pienen reiän kautta, jolloin viiman tunne päässä on olematon.

Kypärän ilmastointi pelitti hyvin hiusvammaisen testaajan käytössä. Kaljussa ei tuntunut laskuviimaa, mikä on relevantti ongelma joissain kypärämalleissa. Crest-lasit ovat ensimmäiset laskulasit, joissa on säädettävä nenävarsi. Testaajalla ei ole ollut ongelmia laskulasin nenävarren istuvuuden kanssa, mutta säädettävyystoiminto pelittää, joten nenäistuvuuden kanssa painineille Crestistä löytynee apuja. Carrera on tehnyt tyylikkään paluun härmän markkinoille. Pakettiin, vaikka edes nostalgisista syistä.

Zephyr-kypärä
Hinta 129,90€
Paino 400 g
5 eri väriä

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Crest Sph-lasit
hinnat: 89,90€-109,90€ linssistä riippuen
8 eri linssivaihtoehtoa

Canon

Canon Powershot D20 -kamera

Taas oli juhlapäivä skimbaajan toimituksella. Testiin tuli extreme-kamera, jonka ilmoitettiin kestävän pudotuksia 1,5 metristä, sietävän pakkasta -10°c ja olevan vesitiivis 10 metrin syvyyteen.

Testiryhmä keskittyi enemmän pudottelemaan kameraa, pitämään pakkasessa, sekä upottamaan sitä veteen. Pudotus parista metristä useasti lattiaan ei aiheuttanut toimintahäiriötä, yö pakastimessa (-18°) vesikupissa ei tuottanut ongelmia, eikä vesileikitkään parin metrin syvyydessä. Pelattiiin sillä vähän futistakin toimiston lat- tialla.

Ai niin, tällä voi ottaa kuviakin. Kameran 12,1 megapikselin CMOS-kenno, viisinkertainen optinen zoom ja kuvanvakain pitävät huolta, että kuvat ovat pääsääntöisesti hyvälaatuisia. GPS-tallennin tallen- taa kuvauspaikat, joskin nauttien osan kameran virtakapasiteetista.

FullHD-videokuvaus sekä mahdollisuus hidastettuihin videoleikkeisiin ovat joillekin lisäsyitä kääntyä Canonin puoleen. Joskin rinnekäytössä perinteinen kameran muoto on hitusen hankala videoku- vaamiseen. Näyttö on riittävän kirkas, jotta siitä näkee myös kevät- lumilla kuvauskohteet. Canon on oiva joululahja laskijalle, joka on huolimaton tavaroiden kanssa, mutta arvostaa hyviä kuvia ankarimmistakin olosuhteista.

Hinta 369 euroa.

Petzl

Petzl Nao -otsalamppu

Petzl Nao edustaa LED-otsalamppujen kuuminta hottia. Sen erityisominaisuus on itsesäätyvä valaisuteho, eli reaktiivinen valaisuteknologia.

Kun valon kantajan katse on ylhäällä ja katse horisontissa, valoteho on täysillä. Kun pää kääntyy vaikka kartanlukuun valoteho pienenee huomattavasti, mutta silti kartan seuraamiseen riittäväksi. Reaktiivinen valaisuteknologia toimi erittäin hyvin. Lampulle ainoa ylitsepääsemätön hetki oli nuotiolla istuminen. Siihen NAO ei oikein tiennyt suhtautumistaan ja loi pienimuotoisen diskon valontarvetta analysoidessaan.

NAO toimii USB-ladattavalla li-ion-akulla. Akku voidaan ladata nopeasti esimerkiksi kannettavan tietokoneen usb-portin kautta. Akku voidaan korvata myös kahdella AAA-paristolla. Akun kestoksi ilmoitetaan reaktiivisessa käytössä noin 4-8 tuntia, joka vastasi myös testikäytön havaintoja.

NAO on osuva joululahja välinefriikille, jolla on jo kaikkea. Tästä on iloa myös oikeasti pimeässä luonnossa touhuavalle takamaastolaskijalle.

Hinta 185 eur
Paino 187 g
www.petzl.com/nao

Garmin

Garmin Fenix GPS -kello

Automaattinen korkeuden kalibrointi, laaja muistikapasiteetti ja kohtuullinen virrankulutus ovat Garminin valtteja kiihtyvillä GPS-kellomarkkinoilla.

GPS:n virrankulutus on ollut ongelmallista. Fenix kestää päivän aktiivista touhuamista laitteen kanssa ilman virran loppumista. Laite ladataan USB-laturilla ja nopeimmillaan akku täyttyi noin tunnissa.

Laitteen nappulat ovat kookkaat, joten niiden käyttö onnistuu hiihtohanskoillakin. Pakkasrukkasilla käyttö on jo vähän arpapeliä. Fenixin GPS-kartan voi ohjelmoida etukäteen, minkä jälkeen reissussa voi keskittyä enemmän ympäristöllisten havaintojen tekemiseen laitteen antaessa tarvittaessa tietoa sijainnista ja sään vaihtumisesta. Sykemittarin ja jälkilogin avulla saa tietoa taipaleesta ja sen rasituksista myös jälkikäteen esimerkiksi kaverille retosteltavaksi.

Fenix on ehdottoman katu-uskottava myös ihan kellona ranteessa. Sen kumiranneke on miellyttävä ja käytettävyys on kohtuullisen helppoa, joten joulupukki saanee halauksen mikäli hän ojentaa Fenixin aattoiltana alamäki-ihmiselle.

Ominaisuuksia:
– merkitsee 1000 reittipistettä ja 50 reittiä
– tallentaa 10 000 reittipistettä
– barometrinen korkeusmittari
– kolmiakselinen kompassi
– vesitiivis 50 metriin saakka
– langaton tiedonsiirto
– suoritusten jälkitarkastelu Garmin ConnectTM-palvelussa.

Hinnat: 425 eur (ilman sykevyötä), 475 eur (sykevyöllä)

GoCoCo

GoCoCo -Laskusukat

Gococo-sukat valmistetaan cocona-materiaalista. Sen lankoihin on ruiskutettu vulkaanisia kivihiukkasia sekä kookospähkinän kuoren hiiltä. Näiden avulla saadaan huokoisampi kudos, joka kuivuu vastaavia sukkia nopeammin, ei kerää jalkahien tuoksua ja antaa UV- suojan ilman mitään kemiallisia käsittelyitä.

Testikäytössä Gococon sukat olivat hyvät. Niiden erinomaisuus ei avautunut käytössä, mutta ovat täysin vertailukelpoiset muihin laadukkaisiin laskusukkiin. Cocona-materiaalin myötä Gococo-sukille tulee normilaskusukkia suurempi tarina jouluaaton iloksi.

Materiaali: 28 % merinovilla, 28 % akryyli, 23 % cocona, 11 % lycra, 9 % elastaani ja 1 % polyamidi

Hinta 28,90 €
www.gococo.se/fi

Koonnut: Jussi Ovaskainen
Skimbaaja 06/12


Avainsanat:
, , , ,
Arvostele artikkeli:
Skimbaaja-lehden lahjavinkit: Pukinkonttiin laskijalle Skimbaajan lahjavinkit
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,33/5 - 3 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.