Ajankohtaista, Hiihtokeskukset, SHKY

Suomen hiihtokeskuksilla vilkas joulu- ja loppiaissesonki – TIEDOTE (SHKY 08.01.2013)

Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen (SHKY) tiedote 08.01.2013

Suomen hiihtokeskustoimialan kauden ensimmäisen sesonkibarometrin (21.12.-6.1.) tulokset kertovat onnistuneesta kauden aloituksesta. Alkukauden hyvät sääolosuhteet mahdollistivat keskusten aukaisemisen ajallaan eivätkä joulun ajan pakkasetkaan karkottaneet ihmisiä rinteistä. Lipunmyyntitulot kasvoivat kautta maan verrattuna haasteelliseen edelliseen kauteen.

Pohjois-Suomessa kasvua oli 4%, Keski-Suomessa 64%, ja Etelä-Suomessa huikeat 171%. Keski- ja Etelä-Suomen hurjaa kasvua selittää osaltaan edellisen kauden ennätyksellisen lämmin alku, jonka takia keskukset pääsivät aloittamaan kautensa erittäin myöhään, ja monet menettivät sesongin tulot kokonaan.

”Tänä vuonna säät ovat suosineet. Hyvissä ajoin ennen joulua oli pidempiä pakkasjaksoja ympäri maan, joten lumitykit pääsivät työhön ja rinteet saatiin hyvään kuntoon ennen lomien alkua.”, kertoo Suomen hiihtokeskusyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Anne Larilahti. ”Lisäksi lumisade on ollut äärimmäisen tärkeää meille. Vaikka rinteisiin lumen saamme tehtyäkin, lumi kaupunkien kaduilla innostaa ihmiset talviurheilun pariin.”

Mainos
Mainos

Kansainvälisiä vieraita saapuu maahamme yhä enemmän ja Suomi onkin tällä hetkellä Pohjoismaiden suosituin talvikohde. Pimeä ja kylmä eivät ole esteitä turismille vaan pikemminkin eksoottisia matkailuvaltteja, kertoo Larilahti.

Hiihtokeskusten ennakkovaraustilanne näyttää alkutalven ja hiihtolomien ajaksi edelleen lupaavalta ja odotettavissa on talviurheilun iloa kaikkialla kotimaassa – mikäli säätilanne pysyy jotakuinkin kohtuullisena.

Rinteiden aukiolo ja muu ajankohtainen hiihtokeskustieto matkapuhelimeen sivuilta m.ski.fi.

Lisätietoja: Anne Larilahti, Toiminnanjohtaja, Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry, 050-5181833


Avainsanat:
, , ,
Arvostele artikkeli:
Suomen hiihtokeskuksilla vilkas joulu- ja loppiaissesonki – TIEDOTE (SHKY 08.01.2013)
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3,33/5 - 3 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.