Vielä ehdit varata mökin hiihtolomaviikoille
Ajankohtaista, Hiihtokeskukset, Majoitus

Hiihtolomaviikkojen mökkivalikoima hupenee – nopeimmat ehtivät vielä

Nopeasti toimiva matkailija ehtii vielä napata vuokramökin hiihtolomalle.

Viimeisiä viedään mökkivarauksissa

Jäikö talviloman suunnitteleminen viime tippaan? Hiihtokeskusmajoittaja Lomarenkaan mukaan laskettelukeskuksista löytyy vielä mökkejä hiihtolomaviikoille. Varauksen kanssa ei kuitenkaan auta enää aikailla, sillä vain kolmasosa mökeistä on vapaana keskuksissa.

Edelliseen vuoteen verrattuna mökkejä on varattuna 5,5 prosenttia enemmän. Suomalaisten lisäksi innokkaasti mökkejä ovat varanneet erityisesti venäläismatkailijat – joka viides mökkivaraus tulee jo Venäjältä.

Lomarenkaan mukaan laskettelukeskuksissa mökkien keskimääräinen vuokrahinta on hiihtolomaviikoilla noin 800 euroa. Keskusten ulkopuolelta mökin saa puolestaan 600–650 eurolla.

Mainos
Mainos

Luonnonrauhaa hakevat hiihtäjät voivat hakea majoitusta myös muualta kuin Lapista, sillä lumitilanne on tänä vuonna hyvä.

Minilomailua ja luksusta

Lomarenkaan myyntijohtaja Juha Purhosen mukaan mökkejä varataan yhä enemmän vuorokausikohtaisesti viikon lomien sijaan. Tällaiset minilomat onnistuvat myös hiihtolomaviikoilla.

– Lomailijat ovat muuttaneet lomanviettotapaansa. On siirrytty minilomailuun, jossa varataan muutamia päiviä useista kohteista ja vaihdetaan paikkaa, Purhonen arvioi.

Varauksia tehdään entistä enemmän myös juuri ennen lomaa.

– Luksustakin haetaan – esimerkiksi huippuunsa viritettyä kodin elektroniikkaa löytyy yhä useammista mökeistä. Myös paljut ovat yleistyneet, Purhonen sanoo.

Lähde: Lomarengas
Kuva: timo_w2s via Compfight


Avainsanat:
,
Arvostele artikkeli:
Hiihtolomaviikkojen mökkivalikoima hupenee – nopeimmat ehtivät vielä Vielä ehdit varata mökin hiihtolomaviikoille
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,00/5 - 1 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.