suksivarkaudet_artikkelikuva
Lumiturvallisuus, Varusteet

Näin vältät suksivarkaudet – viisi vinkkiä

Hiihtolomasesongin aikaan laskettelukeskukset täyttyvät jälleen lomalaisista. Tungoksessa saattaa vaania myös suksivaras - lue hiihtomatkailijan turvallisuusvinkit.

Hiihtomatkailija, ole tarkkana varkaiden varalta

Joka talvi laskettelukeskuksista lähtee suksia varkaiden mukaan. Tyypillisesti sukset varastetaan rinneravintoloiden ja kahviloiden edestä sekä lomamökkien pihoista. Myös lukitsemattomat suksiboksit ovat riskialttiita säilytyspaikkoja.

Vahinkovakuutusyhtiö If listasi viisi vinkkiä, joiden avulla voi vähentää suksivarkauden todennäköisyyttä.

1. Ota suksilukko käyttöön

Pienennä varkausriskiä suksilukolla, joita saa urheiluvälinekaupoista ja usein myös rinnemyymälöistä. Jotta lukituksesta todella olisi hyötyä, tulee sukset kiinnittää lukolla suksitelineeseen eikä vain toisiinsa.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

2. Eriparisuksien taktiikka

Yksi keino suojata sukset on suksien hajauttaminen rinneravintolan ulkopuolelle. Vaihda toinen suksi kaverin kanssa ja vie eri paria olevat sukset riittävän etäälle toisistaan. Tällöin varas joutuu käyttämään aikaa oikean parin etsimiseen ja jättää ehkä rauhaan yksittäiset sukset.

3. Sukset yöksi varastoon

Yön ajaksi suksia ei kannata jättää mökin seinustalle varkaita houkuttelemaan, vaan ne on parasta säilöä sisälle tai lukittuun varastoon.

4. Älä säilytä suksia pysyvästi suksiboksissa

Jos mahdollista, nosta sukset auton kuljetusboksista pois, kun saavut lomapaikkaan. Parkkipaikalla seisovat autot ja lukitsemattomat suksiboksit ovat helppo kohde varkaalle. Jos suksia ei ole mahdollista säilyttää loman aikana muualla, muista lukita suksiboksi.

5. Kirjoita suksien malli ja sarjanumero ylös

Jos suksesi varastetaan, ota yhteys vakuutusyhtiöön. Jo suksia ostaessa kannattaa kirjata ylös suksien tarkka merkki ja malli, niin saat varmasti oikeanlaisen korvauksen menetetyistä suksista.

Lähde: If
Kuva: Flickr / Andrew-Hyde


Avainsanat:
Arvostele artikkeli:
Näin vältät suksivarkaudet – viisi vinkkiä suksivarkaudet_artikkelikuva
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,50/5 - 2 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

  • simovunn sanoo:

    Lisävinkkinä näihin mahdollisimman erottuvien ja välineitä personoivien tarrojen liimaaminen laskuvälineisiin.

    Vastaa

  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.