Lappi, Laskettelu, Majoitus

Laskukausi jatkuu vielä – keväthanki kutsuu

Kotimaan laskukausi jatkuu huhti-toukokuulle. Lapin keskuksissa keväthiihto on suosittua, mutta pitkään jatkuneiden pakkasten ja alkutalven pohjatöiden ansiosta myös Etelä- ja Keski-Suomen keskuksissa riittää hyvin lunta.

Pääsiäinen on koko Suomen hiihtokeskuksissa yleensä yksi talven vilkkaimmista sesongeista. Etelä- ja Keski-Suomen keskusten asiakasmääriin aikainen pääsiäinen vaikuttaa positiivisesti, sillä yleensä laskukausi alkaa etelässä hiipumaan huhtikuuta kohti. Tavallista kylmemmän maaliskuun ansiosta rinteiden kunnossapito ollut helpompaa ja rinteet ovat vielä nyt kevätkeleilläkin huippukunnossa.

Lapissa keväthiihto suosittua

Lapissa kevät on säiden ja tunnelman puolesta kaikkein parasta hiihtoaikaa. Lapin laajimman hotelliketjun, Lapland Hotelsin toimitusjohtajan Ari Vuorentaustan mukaan meininkiä riittää tavallisesti huhtikuun puoleenväliin, minkä jälkeen vielä vappu vetää ihmisiä pohjoiseen lomailemaan.

Tavallista kylmempi talvi ei Vuorentaustan mukaan vaikuta Lapin sesonkiin.

Mainos
Mainos

– Hotellit ja mökit täyttyvät joka tapauksessa, sillä  Lapissa talvi on aina pitkä ja laskukelit jatkuvat vuosittain pitkälle kevääseen, Vuorentausta sanoo.

Kevät houkuttelee muihin harrastuksiin

Usein laskuinto alkaa hiipumaan jo ennen kuin lumet ehtivät sulaa rinteestä. Luonnonlumien sulaessa vaihtaa moni sukset ja lumilaudan polkupyörään tai skeittilautaan.

– Suomessa vuodenajat määrittelevät laskuintoa, ja kun pitkä talvi alkaa olla ohi, siirtyy laskukansa muiden harrastusten pariin vaikka säitä periaattessa vielä olisikin, kertoo Vuorentausta.

Aurinkoisimmat laskupävät ovat nyt käsillä, ja rinteet pysyvät kelien lämmetessäkin hyvässä kunnossa syksyllä tehtyjen pohjatöiden ansiosta. Lunta ei ole alkutalvesta tykitetty rinteisiin ainoastaan kauden aloittamisen aikaistamista varten, vaan myös kevättä silmällä pitäen: rinnepohjat pysyvät kunnossa vaikka tulisikin pidempiä lämpimiä jaksoja. Laskuvälineitä ei siis kannata vielä heittää varastoon.

Tarjoushinnoilla keväthangille

Vilkkaimman sesongin jälkeen kannattaa tarkkailla hiihtokeskusten ja majoituspaikkojen tarjouksia. Keväthangille saattaa päästä hyvinkin edullisesti. Vuorentausta kertoo, että useissa kohteissa käytetään kelluvaa hinnoittelua: kun kysyntä hiipuu, laskevat myös hinnat. Vuorentaustan mukaan sääennusteiden perusteella voidaan ennakoida loppukevään kysyntää.

– Se, miltä lumitilanne ennusteiden mukaan näyttää, vaikuttaa eniten loppukauden asiakasmääriin.

> Katso Suomen avoinna olevat hiihtokeskukset ja niiden lumitilanne

Teksti: Saara Argillander
Kuva: Simo Vunneli


Avainsanat:
, , ,
Arvostele artikkeli:
Laskukausi jatkuu vielä – keväthanki kutsuu
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,40/5 - 5 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.