Kohteet, Laskettelu, Lumilautailu, Lumimatkat

5 nousevaa laskukohdetta Pohjois-Amerikassa

Kiinnostaisiko Pohjois-Amerikka laskukohteena, ja vielä ilman hienostelua ja ihmismassoja? Niin meitäkin.

Rapakon toiselta puolelta löytyy yhä paikallisten suosimia ja turistimassoille tuntemattomia hiihtokaupunkeja, joiden hintataso on suuria keskuksia halvempi ja tunnelma mutkattoman ystävällinen.

Mammoth Mountain, California – lautailijoiden paratiisi

Kenelle: hurjapäille, erityisesti lautailijoille

Mammoth-vuorella pääset nauttimaan vaihtelevasta laskumaastosta, aurinkoisista rinnekeleistä ja Kalifornian kevyimmästä lumesta. Kohteeseen on helppo matkata, sillä sinne pääsee suorilla lennoilla San Diegosta, San Franciscosta ja Los Angelesista. Erityisesti lautailijoiden suosimasta keskuksesta löytyy yhdeksän maastoparkkia halfpipeineen sekä yksi maan parhaista hiihtokouluista. Miljoonakaupunkien läheisyys saattaa aiheuttaa ruuhkaa viikonloppuisin, mutta arkisin rinteissä saa viilettää rauhassa. Offarimahdollisuudet ympäröivässä Sierran vuoristossa ovat Pohjois-Amerikan parhaita.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Durango, Colorado – laskettelun Villi Länsi

Kenelle: budjettimatkailijoille, seikkailijoille

San Juan -vuoriston keskellä sijaitseva hiihtokaupunki ei ehkä sovi luksusta kaipaaville sunnuntailaskijoille, mutta se on oivallinen matkakohde aktiivilomailijoille ja seikkailijaluonteille. Kohteen sijainti autiomaan läheisyydessä takaa taatusti aurinkoiset laskupäivät, ja kaupungissa voi aistia vielä ripauksen aitoa villin lännen tunnelmaa.

Durangossa on myös loistavat mahdollisuudet esimerkiksi maastopyöräillä, jääkiipeillä ja perhokalastaa. Durango sopii hyvin perhekohteeksi, sillä tekemistä riittää jokaiselle ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Odgen, Utah – puuterilaskuja rennossa ympäristössä

Kenelle: omaa rauhaa kaipaaville

Odgenin Snowbasin- ja Powder Mountain -vuoret houkuttelevat vierailijoita pumpulinpehmeällä puuterilumella ja monipuolisilla laskumahdollisuuksillaan. Snow Basin on Salt Lake Cityn olympialaisistakin tuttu, viimeisen päälle kunnostettu laskukeskus, loivempi Powder Mountain taas edullisempi ja rennompi vaihtoehto.

Odgenissa tukikohtiaan pitävät esimerkiksi Salomon, Atomic ja Rossignol. Kaupungilla on vauhdikas menneisyys rautatietukikohtana, mutta nykyään sen historiallisesta keskustasta löytyy kodikkaita ravintoloita ja trendikkäitä istuskelupaikkoja. Salomon-hallissa voi kokeilla myös sisätiloissa tapahtuvaa laskuvarjohyppäystä, surffausta ja kiipeilyä.

Revelstoke, British Columbia – helihiihdon kuningaskohde

Kenelle: offareiden ystäville

Yli 1700 metrin korkeuteen kohoava Revelstoke Mountain British Columbiassa on  henkeäsalpaava kokemus jokaiselle korkeista paikoista nauttivalle laskijalle. Revelstoken helihiihto-mahdollisuudet ovat yhdet Pohjois-Amerikan parhaista, ja monelle laskureitille pääsee myös lumikissan kyydissä. Myös hiihtohissiverkosto on järjestetty näppärästi. Täällä luonto on aina lähellä ja puuterilunta riittää silmänkantamattomiin, mutta kompaktin kokoinen pieni hiihtokaupunki on eläväinen ja viihtyisä.

Reno, Nevada – vauhdikas hiihtokeskuskeskittymä

Kenelle: kaikille huippulaskijoista aloittelijoille. Myös niille, joita kiinnostavat eniten rinteiden ulkopuoliset aktiviteetit.

Tämä rajua mainettaan parempi historiallinen kullankaivuukaupunki sijaitsee Sierra Nevadan vuoriston juuressa Nevadan osavaltiossa. Renon kahdeksantoista eri laskukohdetta muodostavat koko Pohjois-Amerikan mantereen tiheimmän hiihtokeskuskeskittymän, joten täällä laskumahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Jos talviurheilu alkaa jo uuvuttaa ja haluat pitää välipäivän, kannattaa tutustua esimerkiksi kulttuurikaupungin eläväiseen konsertti- ja teatteritarjontaan sekä paikallisiin taidegallerioihin.

Lähde: National Geopraphic
Kuvat: flickr/Alex Grechmann ja flickr/dualdflipflop

 


Avainsanat:
,
Arvostele artikkeli:
5 nousevaa laskukohdetta Pohjois-Amerikassa
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3,33/5 - 3 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.