Hyppää sisältöön

Vuoden 2013 parhaat olivat KOLIn rinteet, Mielakka ja Vuokatin hiihtokoulu – TIEDOTE (SHKY 18.04.2013)

Suomen hiihtokeskusyhdistyksen (SHKY) tiedote 18.4.2013

Hiihtokauden vielä jatkuessa Visit Finlandin johtama valintaraati palkitsi vuoden huiput Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen kevätkokouksessa Iso-Syötteellä 18.4.2012. Vuoden 2013 hiihtokeskus on Kolin rinteet, vuoden lähikeskus Mielakka ja vuoden hiihtokoulu Vuokatin hiihtokoulu.

Ukko-Kolin kansallismaiseman haastavat rinteet ja Loma-Kolin monipuolinen meininki täydentävät hienosti toisiaan, ja tarjoavat tekemistä erilaisille laskijoille. Kolin hiihtokeskus on pitänyt pintansa hiihtokeskusten klassikkona vuodesta toiseen. Kolilla palveluita kehitetään monipuolisesti, esimerkkinä tämän vuoden palvelu-uutuus, Koli Relax Spa -maisemakylpylä.

Vuoden lähirinne Mielakka innostaa monin mielikuvituksellisin tavoin paikkakuntalaisia lumille ja käyttää luovuutta toimintansa kehittämisessä. Mielakan sijainti keskellä kaupunkia antaa vauhdikkaan ja tervehenkisen vaihtoehdon nuorison vapaa-ajan viettoon. Vuoden lähirinne palkitaan erikseen, sillä lähikeskusten rooli ympäröivän väestön liikuttajana on merkittävä, vaikka asiakasmäärät ovatkin pienempiä kuin suurissa matkailukeskuksissa.

Vuosien systemaattinen työ lasten ja nuorten parissa on tuottanut tulosta Vuokatin hiihtokoulussa, ja se on jatkuvasti kehittänyt toimintaansa palvelemaan asiakkaitaan yhä paremmin. Hiihtokoulukonseptien määrätietoinen kehittäminen ja pilotointi on hyödyttänyt kaikkia Suomen hiihtokeskuksia.

”Pidän tätä vuosittaista kilpailua tärkeänä koko toimialalle. Palkitut saavat todisteen tekemänsä työn laadukkuudesta ja muut motivaatiota entistäkin tiiviimpään kehitystyöhön, tavoitteena voitto seuraavalla kerralla. Erot kilpailijoiden kesken olivat kuitenkin pieniä, koska hyvin monet Suomen hiihtokeskukset ovat kansainvälistä kärkitasoa” sanoo valintaraadin puheenjohtaja, Matkailun Edistämiskeskuksen ylijohtaja Jaakko Lehtonen.

Valintaraadissa istuivat tänä vuonna puheenjohtaja Jaakko Lehtosen lisäksi Pekka von Hertzen Aluevalvontavirastosta, Jaana Karhila Skisport Finlandista, Anne Larilahti Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:stä, Mats Lindfors Suomen Lumilautaliitto ry:stä, hiihdonopettaja Kari Wahlman ja Antti Laiho Relaa.comista.

Lisätietoa:
Anne Larilahti
toiminnanjohtaja
Suomen Hiihtokeskusyhdistys r.y.
gsm 050 518 1833
s-posti. anne.larilahti@ski.fi